Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 21. 14:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Ferguson: Téli szünetre van szükség a bajnokságban

Ferguson: Téli szünetre van szükség a bajnokságban

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere szerint az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) az oka az angolok gyenge világbajnoki szereplésének, mégpedig azért, mert nem iktat be téli szünetet az angol bajnokságba.

Alex Ferguson már régóta érvel amellett, hogy januárban szüneteljen az angol bajnokság, és úgy véli, az angol válogatott gyenge dél-afrikai szereplése egyértelműen alátámasztja, hogy jobb lenne az általa javasolt lebonyolítás.

A Manchester United menedzserének javaslata azonban jelenleg nem szerepel az angol szövetség tanácskozásainak napirendjén, és nem említették ezt a lehetséges okot akkor sem, amikor a válogatott bukásához vezető tényezőket vizsgálták.

„Az FA-nek az a feladata, hogy a lehető legjobb lehetőségeket biztosítsa a válogatott jó szerepléséhez a világbajnokságon. A futball természete és a televízió-társaságok igénye miatt - akik minden héten szeretnének mérkőzéseket a programjukra tűzni - eddig nem iktattak be téli szünetet, pedig már 30 évvel ezelőtt is beszéltem erről, Skóciában és Angliában is. Angliában semmi sem történik az ügyben" - mondta a menedzser.

„Az Angol Labdarúgó-szövetségnek észre kellene vennie, hogy ezzel előnyt adnak a többi válogatottnak az angollal szemben" - érvelt Ferguson.

„Az angol futballszezon nagyon fárasztó. Még decemberben is nyolc vagy kilenc meccset játszunk, pedig akkor a pályák is rossz állapotban vannak, az időjárás sem kedvező. A szezon második felében rengeteg játékos bajlódik sérüléssel, de nem mernek fontos meccseket kihagyni, ezért sérülten is pályára lépnek. Aztán véget ér a bajnokság, de jön a vb. Ekkorra már nem tudnak százszázalékosan fittek lenni. Pihenésre lenne szükségük, hogy újra energikusak lehessenek. Németországban mindig szünetel januárban a bajnokság, és talán ezért is szerepelnek a vártnál jobban a vb-ken és az Eb-ken" - folytatta Ferguson.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.