Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 20. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fertőzést okozhat a bikinivonal borotválása

Fertőzést okozhat a bikinivonal borotválása

A nők érthető módon szeretnek ápolt bikinivonallal megjelenni a strandon, viszont kevesen tudják, hogy annak borotválása fertőzést okozhat - hívja fel a figyelmet a BBC cikke. A gyantázás és a borotválás ugyanis mikro traumát okozhat a bőr számára, így az érzékennyé válik a kórokozókkal, többek között a himlővel szemben - állítják a kutatók.

A csapat mintegy 30, molluscum contagiosum nevű himlővírussal diagnosztizált pácienst vett szemügyre, akiket egy francia magánklinikán kezeltek. A szemérem szőrtelenítése egyre népszerűbb nemcsak a nők, de a férfiak körében is. A harminc résztvevő páciens közül 24 férfi volt.

Mind a harminc esetben sebek jelentek meg a bikinivonalon, amelyiket előzetesen borotválták vagy gyantázták.

A molluscum contagiosum nagyon ragályos és könnyen terjed a bőr bőrrel való érintkezése során, vagy olyan törölköző használatával, amely korábban fertőzött bőrrel érintkezett.

Általában magától elmúlik, s a piros kiütéseken kívül nem okoz más tünetet. A foltok nyomkodása azonban nem ajánlott, mert egyrészt fájdalmat és vérzést okozhat, másrészt heget hagy maga után, valamint növeli a fertőzés elterjedésének kockázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.