Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Március 19. 06:14, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Fesztivál vírusfilm készítésére írt ki pályázatot a Magyar Turizmus Zrt. és a MESE

Fesztivál vírusfilm készítésére írt ki pályázatot a Magyar Turizmus Zrt. és a MESE

A Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) pályázatot hirdet fiataloknak, akik egyperces filmben fényképezőt, kamerát vagy akár mobiltelefont használva a lehető legérdekesebben és sokszínűbben, utazá

A Magyar Turizmus Zrt. az idei évet a Fesztiválok Éveként jelölte meg, ennek apropójaként írt ki pályázatot a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesülettel közösen egyperces vírusfilm készítésére. A pályázatra háromfős csapatok jelentkezését várják, olyanokét, akik szívesen öntik élményeiket képi formába, osztják meg gondolataikat a hazai fesztiválokkal kapcsolatban.
Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója elmondta: a pályázók április 30-ig tudják elkészíteni az egyperces filmeket, amelyek közül a legjobbakat - csakúgy, mint néhány évvel ezelőtt a kedvelt és nagy sikerű balatoni filmünket - vírusfilmként fogjuk terjeszteni. Kíváncsian várjuk a fesztiválokat leginkább fogyasztó közönség vizuális válaszadását, amely verbális korlátok nélkül, a XXI. század eszközeivel tudja megmutatni számunkra véleményét arról, miért is szeret fesztiválozni, miért érdemes útra kelni és az ország fesztiváljainak részese lenni."
A közel száz egyetemi lapot és portált összefogó Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület projektvezetője, Tibenszky Moni Lisa hozzátette: a MESE több mint 10 éve népszerűsíti a fesztiválokat, tudósít róluk, szervezi a szabadegyetemeket hallgatók számára, látja, hogy mennyire szívesen vesznek részt a fiatalok ilyen programokban. Tudják élvezni és értékelni a finom borokat, ellazulni egy-egy unplugged koncerten, versengeni főzőversenyeken, illetve vitába szállni és érvelni a saját gondolataik mellett. Kitűnő ötlet és lehetőség a fiatalok számára, hogy kedvenc, főként nyári időtöltésükről, a fesztiválokról készíthetnek vírusfilmet.
A pályázat további részletei a www.meseonline.hu/virusfeszt, illetve a www.itthon.hu oldalain tekinthetők meg.

A beérkező pályázatok elbírálására felkért zsűri:
Bukovinszky Béla - a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségi tagja, a Hegyalja Fesztivál stratégiai igazgatója
Damjanovich Nebojsa - online marketing szakember
Kaizer Gábor - médiagerilla, Revision
Kandikó József - a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának rektora, a Magyar Marketing Szövetség alapítója
Lévai Balázs - Dob + Basszus c. műsor főszerkesztője, ELTE és a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója
Novák Péter (Kimnowak) - kultúrmunkás, a www.kulturpart.hu kreatív vezetője
Román Balázs - a Kreatív Online főszerkesztője
Sas István - pszichológus, reklámfilm rendező, médiaszakértő
Szűcs Balázs - a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója

(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.