Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2013. Augusztus 02. 12:09, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Fesztiválozni pénz nélkül is lehet

Fesztiválozni pénz nélkül is lehet

Javában tart a fesztiválszezon, sőt a legnagyobb rendezvény, a Sziget Fesztiválköztársaság éppen a jövő héten indul, de azt már most tudni lehet, hogy az idei év egyik legnagyobb durranása a pénz nélküli bulizás.

A fesztiválokon ugyanis ma már akár online fizetéssel is ki lehet egyenlíteni akár a reggeli hamburger, akár az esti sörözés egyenlegét. Az erre a célra szolgáló fesztivál- és rendezvénykártya nem más, mint egy, a szervező által kibocsátott plasztikkártya alapú fizetőeszköz. A hétköznapokban már kényelmesen használt megoldás tehát itt is használható.

A látogatók egy bankkártya méretű, NFC (Near Field Technology) technológián alapuló chipkártyával lényegében elfelejthetik a készpénzt, egészen pontosan a szervezőknél akár így is fel lehet tölteni az egyenleget, amit fizetéskor csak egyszerűen oda kell érinteni a terminálhoz – hangsúlyozta Kiss Zsolt, a Rent-IT Kft. ügyvezető igazgatója. A szakember szerint a megoldás ráadásul a kereskedőknek és a szervezőknek is jó, hiszen így a jelentős készpénzforgalom problémája – aprópénz a visszaadáshoz, nap végi elszámolás és elszállítás, stb. - is kiküszöbölhető, és a kiszolgálás is gyorsabb lesz.

Nincs limitálva sem a vásárlások, sem a feltöltések száma, és ugye így anyuci is könnyebben küldhet pénzt, ha az éppen elfogyott.

Az idei EFOTT-on is ilyen rendszer működött, de itt a kártya nem egy, hanem több egyenleget is kezelt. A készpénz mellett bankkártyáról vagy mobiltelefonos fizetéssel is „rárakhatunk” a kártyára, talán ez is hozzájárult a sikerhez. A rendezvény ideje alatt közel 1 millió tranzakciót bonyolított le a rendszer – tette hozzá Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. A közel egy hét alatt fennakadás nélkül működött a készpénzkímélő fizetési mód, és mind a fesztiválozók, mind a kereskedelmi egységek részéről pozitív volt a fogadtatás. A tervek szerint jövőre talán már az sem lesz elképzelhetetlen, hogy okostelefonon keresztül, esetleg a fesztivál saját applikációjának segítségével is feltölthető legyen az egyenleg.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok és az ezek megszegése esetén alkalmazható szankciók

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Rendkívül intenzíven terjed a járvány

Rendkívül intenzíven terjed a járvány, megfékezésére csak akkor van esély, ha mindenki felelősen jár el - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2020. Október 27. 18:06, kedd | Belföld

Többen érettségiznek idén szakmai tantárgyakból emelt szinten

A járványügyi szabályok betartásával rendben zajlanak az őszi szakmai érettségi vizsgák.

2020. Október 27. 17:03, kedd | Belföld

A téli időszámítást kell megtartani a Magyar Alvás Szövetség szerint

A Magyar Alvás Szövetség szerint a téli időszámítást kell megtartani, mert az határozza meg évmilliók óta az élővilág működését.