Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 17. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Feszültséget teremt a gazdasági helyzet a családban

Feszültséget teremt a gazdasági helyzet a családban

Friss közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak kétharmada érzi úgy, hogy az ország gazdasági helyzete stressz faktorként jelentkezik magánéletében is. Többen komoly vitákat folytatnak ismerőseikkel a válsághelyzetről.

Gazdaság - feszültség

A Rasmussen Reports napokban közétett jelentése szerint az amerikaiak 67 százaléka érzi úgy, hogy az ország megrendült gazdasági helyzete feszültséget okoz családi életében, míg 28 százalék szerint az anyagi nehézség hátrányosan hat családi, baráti kapcsolataira is. Csak minden negyedik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy a gazdaság alakulása nincs hatással magánéletére.

Az eredmények szerint a magasabb jövedelmű háztartások alacsonyabb, a kisebb bevételből gazdálkodók nagyobb arányban érzik a gazdasági helyzet magánéleti hatásait. A gyermekes családok 71, a gyermektelenek 64 százaléka mondta, hogy az állam anyagi helyzete stressz tényezőként jelentkezik családi életében is.

A vizsgálat szerint az amerikaiak 43 százaléka bonyolódott komolyabb vitába rokonokkal, barátokkal az Egyesült Államok gazdasági helyzetét illetően. Ez a feszültség más formában is jelentkezik: a megkérdezettek 68 százaléka véli úgy, hogy az emberek kevésbé toleránsak polgártársaik politikai nézeteit illetően.

Címkék: kutatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.