Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Március 20. 10:06, szerda | Belföld

Fiatal magyar sommelier-ek versenyeznek

Fiatal magyar sommelier-ek versenyeznek

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján az idén harmadik alkalommal rendezik meg a „Young Sommeliers” nemzeti válogató versenyt.

A magyar szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú sommelier-ék közül a versenyen az indulhat, aki:

- 2019. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 31. életévét,

- magyar állampolgársággal vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik,

- szakmai gyakorlattal, referenciával és magas szintű angol nyelvtudással rendelkezik,

- nevezését a szálloda/étterem tulajdonosa/igazgatója támogatja,

- nevezési díját a küldő intézmény befizette,

- angol nyelvű önéletrajzát (végzettség, munkahelyek, referenciák) időben benyújtotta.

A „Jeunes Sommeliers” verseny megrendezésével az a cél, hogy a Magyarországon dolgozó fiatal sommelier-k egy magas színvonalú, nemzetközi versenyfeltételekkel, angol nyelven lebonyolított versenyen tapasztalatot szerezzenek, illetve nemzetközi porondon is megmérethessék magukat.

A versenyzőknek elméleti felkészültségükről, gyakorlati képességeiről és helyzet felismerésről kell tanúbizonyságot adnia, valamint vakkóstolással borokat és illatolással párlatokat felismernie.

A verseny hivatalos nyelve: angol

A versenyzők öltözete: szmoking/tuxedo vagy sommelier öltözet, vagy sötét öltöny-fehér ing-nyakkendő, kötény nélkül.

A versenyzők teljesítményét, megjelenését és angol nyelvű kommunikációs készségét a zsűri a Court of Master Sommelier szabályzatának megfelelően fogja értékelni.

A verseny dátuma: 2019. május 6. hétfő

A verseny helyszíne: Émile Étterem, 1026 Budapest, Orló utca 1.

A Chaine vacsorával egybekötött eredményhirdetés a versenyt követően 2019. május 6-án, hétfő este lesz az Émile étteremben.

A nemzeti verseny első helyezettje - megfelelő angol nyelvtudás esetén -, jogot nyer arra, hogy Magyarországot képviselve induljon az „Jeunes Sommeliers Competition” 2019. évi Világbajnokságon, amely idén Dél-Koreában, Szöulban kerül megrendezésre, 2019. szeptember 21-22. között. A Chaine Egyesület a nemzeti verseny győztese részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 eurós nevezési díjat.

A 2019. évi nemzeti verseny nevezési díja 30.000,- Ft, amely összeget 2019. március 29. péntekig a Chaine Egyesület számlájára kell elutalni, és addig kell eljuttatni a nevezést is.

A nemzeti válogató verseny helyszínére és az eredményhirdetésre való utazást, valamint a versennyel kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokat (pl. szálloda) a küldő intézménynek kell fedezni.

Forrás: turizmus.com

Fotó: chaineus.org

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 07:08, csütörtök | Belföld

Kezdődik a Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazása

Elindult szerdán a magyar kormány által meghirdetett Magyarország 365 fotópályázat közönségszavazása, melynek győztesei egymillió forintos elismerésben részesülnek.

2019. November 21. 05:01, csütörtök | Belföld

Elítélték a két rendőr halálát okozó autóst

Három év nyolc hónap börtönre ítélte szerdán első fokon a XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság azt a járművezetőt, aki két rendőr halálát okozta ittasan közlekedési balesetben, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott

2019. November 21. 05:00, csütörtök | Belföld

Idén sem kapcsolják le az áramot karácsony környékén a hátralékosoknál

Tartós tartozás miatt egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki az áramot az E.ON Energiakereskedelmi Kft. a karácsonyi ünnepek idején - közölte a cég szerdán az MTI-vel.

2019. November 20. 16:06, szerda | Belföld

Ingyenes tanácsadások és több száz játékújdonság is várja a családokat az idei BabaMama Expón

Több száz játékújdonság, edukációs és élményprogramok, ingyenes tanácsadások is várják az érdeklődőket a BabaMama és KidExpón, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.