Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 05. 09:16, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Ficsak: pozitív lépés, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását

Ficsak: pozitív lépés, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását

Rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását - írta a Fiatal Családosok Klubja.

"Ez a kezdeményezés nem csupán a fiatal generáció egészségét védi, hanem egyértelmű üzenetet küld a társadalom számára az egészséges életmód fontosságáról" - fogalmaztak.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy az energiaitalok "extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára". Így továbbra is elkötelezettek abban, hogy korlátozzák ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget - olvasható.

Mint írták, a Ficsak számára kiemelt prioritás, hogy az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges, például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés révén.

A Ficsak elkötelezetten támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekek és fiatalok jólétét és biztonságát szolgálja - áll a kommünikében.

Kitértek arra, az évek során a szervezet több sikeres kampányt is véghezvitt az egészséges táplálkozás és a tudatos szülői magatartás érdekében, beleértve az egészséges iskolai büfékért folytatott harcot. A szülők és a Ficsak közös erőfeszítései révén számos gyermek egészségére káros termék került ki az iskolák kínálatából - írták.

Címkék: energiaital

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.