Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Január 17. 11:30, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Fidesz: megvédjük a fogyasztókat a közműcégekkel szemben

Fidesz: megvédjük a fogyasztókat a közműcégekkel szemben

A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölénnyel való visszaélésétől - jelentette ki a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának kormánypárti alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére.

Zsigó Róbert példaként említette, hogy kötelezni akarják a közműcégeket az évi minimum négyszeri mérőóra-leolvasásra, mégpedig úgy, hogy előtte kötelesek legyenek egyeztetni annak időpontjáról a fogyasztóval. El akarják érni azt is - folytatta -, hogy a szolgáltatók átlátható számlákat állítsanak ki, amelyekből világosan kiderül, hogy miért, milyen alapár alapján, mennyit kell fizetni. Emellett valódi panaszkezelést biztosító ügyfélszolgálati irodák működtetésére köteleznék a cégeket a nagyobb településeken.
A politikus az eddigi eredményekről szólva kiemelte, hogy bekerült az alaptörvénybe a fogyasztóvédelem, a szakhatóság pedig ma már nem úgy tekint a vállalkozásokra és a fogyasztókra, mint akiket meg kell büntetni, hanem ehelyett partnerként kezeli őket. A kormány újraszervezte a fogyasztóvédelmi tanácsot is, és megerősítette a békéltető testületek rendszerét - jegyezte meg Zsigó Róbert.
Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a tájékoztatón azt mondta, a fogyasztóvédelem nagyot változott az elmúlt évtizedekben, mert amióta külföldi kézbe kerültek a magyarországi közműcégek, a családok azt tapasztalják, hogy a profit mindent felülír. A fogyasztók pedig egyenként nem tudják képviselni érdekeiket, ezért erős központi fogyasztóvédelemre van szükség - tette hozzá, hangsúlyozva: "nagy terveink vannak arra nézve, hogyan védjük meg az állampolgárokat a fogyasztóvédelem területén".

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.