Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 15. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fidesz: A kormányzati tehetetlenség miatt nőtt duplájára a győri munkanélküliség

Fidesz: A kormányzati tehetetlenség miatt nőtt duplájára a győri munkanélküliség

Négyről nyolc százalékra emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma Győrben, ami a kormány tehetetlenségét bizonyítja - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoz

A politikus további adatokat is felhozott, ezek szerint a külföldi működő tőke nagyobb arányban áramlott ki hazánkból tavaly, ezzel 14 éves mélypontot zárt, országosan 604 ezerre nőtt az álláskeresők száma, és tavaly 31,5 százalékkal több cég szűnt meg, mint az azt megelőző évben. Borsi szerint a Kormány által létrehozott Krízis alap sem nyújt hathatós segítséget, Győrben kétszáz jelentkezőből százat kellett elutasítani a jogszabályok miatt.
A politikus kijelentette, az önkormányzathoz forduló emberek java része nem segélyt kér, hanem információt, lehetőséget és munkát, márpedig ezt csak egy gazdasági és politkai fordulat tudja meghozni, amit a szocialistáktól már hiába várunk. A győri Fidesz mindezek mellett felszólítja Balogh József, és Molnár Csaba győri szocialista országgyűlési képviselőket - utóbbit, mint kancelláriaminisztert is -, hogy járjanak közbe a kormánynál a helyzet megnyugtató rendezésére. Borsi a szocialistáknak megfontolásra javasolta a településeket sújtó adóerőlefölözés megszüntetését is, ami révén az önkormányzatoknál maradó összegből lehetne a munkahelyeket megóvni, mint tette azt tavaly a győri önkormányzat, ugyanis egy kis- és középvállalkozásokat támogató pályázat révén 400 munkahelyet mentettek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense