Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2010. Január 15. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fidesz: A kormányzati tehetetlenség miatt nőtt duplájára a győri munkanélküliség

Fidesz: A kormányzati tehetetlenség miatt nőtt duplájára a győri munkanélküliség

Négyről nyolc százalékra emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma Győrben, ami a kormány tehetetlenségét bizonyítja - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoz

A politikus további adatokat is felhozott, ezek szerint a külföldi működő tőke nagyobb arányban áramlott ki hazánkból tavaly, ezzel 14 éves mélypontot zárt, országosan 604 ezerre nőtt az álláskeresők száma, és tavaly 31,5 százalékkal több cég szűnt meg, mint az azt megelőző évben. Borsi szerint a Kormány által létrehozott Krízis alap sem nyújt hathatós segítséget, Győrben kétszáz jelentkezőből százat kellett elutasítani a jogszabályok miatt.
A politikus kijelentette, az önkormányzathoz forduló emberek java része nem segélyt kér, hanem információt, lehetőséget és munkát, márpedig ezt csak egy gazdasági és politkai fordulat tudja meghozni, amit a szocialistáktól már hiába várunk. A győri Fidesz mindezek mellett felszólítja Balogh József, és Molnár Csaba győri szocialista országgyűlési képviselőket - utóbbit, mint kancelláriaminisztert is -, hogy járjanak közbe a kormánynál a helyzet megnyugtató rendezésére. Borsi a szocialistáknak megfontolásra javasolta a településeket sújtó adóerőlefölözés megszüntetését is, ami révén az önkormányzatoknál maradó összegből lehetne a munkahelyeket megóvni, mint tette azt tavaly a győri önkormányzat, ugyanis egy kis- és középvállalkozásokat támogató pályázat révén 400 munkahelyet mentettek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:15, szerda | Helyi

24. Győri Ovifoci Gála

Remek hangulatban, gólokban gazdag örömfocival zárták az évet a Győri Ovifoci Klub focistái.

2023. Június 07. 08:15, szerda | Helyi

36 milliárd forintból fejleszt a Dana

Harminchatmilliárd forintból bővíti győri üzemét a Dana Hungary.

2023. Június 07. 07:15, szerda | Helyi

Egy hétvége, 20 baleset

A Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt hétvégén 5 személyi sérüléssel járó, és 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt – közölte a rendőrség.

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.