Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Június 27. 14:36, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Fifikásak a drogcsempészek

Fifikásak a drogcsempészek

Június 26-a, azaz szombat az ENSZ döntése alapján a Kábítószer-ellenes világnap. Itthon csak a vámosok által lefoglalt drogok mennyisége az elmúlt évben meghaladta a 230 kilogrammot és idén is már több mint 110 kilónyi kábítószer akad

A Kábítószer-ellenes Világnap - az ENSZ döntése alapján - 1987 óta minden évben június 26-a.

A vámosok az elmúlt években is számos alkalommal foglaltak le kábítószereket, amelyek a legkülönfélébb rejtekhelyekről kerültek elő. Idén már több mint 110 kilogrammnyi drogot találtak, legutóbb a Ferihegyi repülőtéren. Ebben az évben a legsikeresebb fogás Nagylaknál, egy közúti ellenőrzés közben volt, amikor a vámosok egy bolgár autót állítottak meg. A pótkerék alatti rejtekhelyről 73 kilogrammnyi nagy tisztaságú heroin került elő, a drog értéke elérte az egymilliárd forintot.

Bár a vámhatóságnál általában közismert kábítószerek akadnak fenn, úgy mint a heroin, a kokain vagy a marihuána, május végén azonban Budapesten egy új fajtára bukkantak: 2 kilónyi nagy tisztaságú morfinra. A morfint a gyógyászatban használják fájdalomcsillapításra, normál emberi szervezet számára már 200 milligramm is halált okoz. A lefoglalt mennyiségből tízezer halálos adagot lehetett volna előállítani.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a Független Hírügynökséggel azt közölte, hogy a vámhatóság továbbra is kiemelt feladatának tekinti a kábítószer-terjesztés megakadályozását és felszámolását.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.