Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Február 21. 07:25, péntek | Belföld

FIGYELEM! Hamis, interneten vásárolható, veszélyes gyógyszerre figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága

FIGYELEM! Hamis, interneten vásárolható, veszélyes gyógyszerre figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága

Folyamatosan szigorítják a hatóságok a gyógyszerforgalmazás szabályait Magyarországon, de még mindig sok a hamis készítmény, főként az interneten.

A Magyar Kardiológusok Társasága egy olyan termék veszélyére figyelmeztet, amelyet úgy hirdetnek, örökre megszünteti a vérnyomás problémákat. A társaság azt kéri a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőktől, ne dőljenek be a jól hangzó szlogeneknek – hangzott el az M1 Híradójában.

Mintegy kétmillió ember szenved szív- és érrendszeri betegségben Magyarországon. A többségnek gyógyszert kell szednie, azonban a készítményeket csak akkor szabad mással helyettesíteni, ha az orvos engedélyezi.

Az interneten hónapok óta hirdetnek egy készítményt, amely megszünteti a vérnyomásproblémákat. Több oldalon is árulják, népszerűsítéséhez ismert orvosok és intézmények nevét is felhasználják.

A hamis reklámkapmány miatt az év elején a forgalmazó honlapokat letiltották, azonban a termék nem tűnt el a világhálóról, új néven továbbra is kapható.

A Társaság a termék veszélyeire figyelmeztet: mint mondják, az összetevői nem ismertek, és az sem bizonyított, hogy hatásos. Azt kérik az emberektől, hogy ne dőljenek be a jól hangzó szlogennek, mert az életüket kockáztatják.

A gyógyszerhamisítás ellen a magyar hatóságok folyamatosan fellépnek. Február elején például egy teherautónyi indiai készítményt foglaltak le, mert a terméket engedély nélkül akarták forgalmazni.

Forrás: hirado.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 08. 20:10, szerda | Belföld

A járvány idején is segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

A koronavírus-járvány ideje alatt is segít a rászoruló gyerekeknek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

2020. Április 08. 18:17, szerda | Belföld

Arcon köhögtek és koronavírussal fenyegettek várakozókat Szombathelyen

Szándékosan arcul köhögte és koronavírus-fertőzéssel fenyegette az embereket egy szombathelyi patika előtt két férfi, ezért garázdaság szabálysértése miatt pénzbírságra ítélte őket a Szombathelyi Járásbíróság

2020. Április 08. 17:05, szerda | Belföld

Gyorsan átállt szélvédőmosóról a fertőtlenítőszerre a Mol

A Mol Lub gyorsan átalakította a szélvédőmosó folyadék gyártósorát, hogy a koronavírus-járványban fertőtlenítőszert állítson elő

2020. Április 08. 16:07, szerda | Belföld

Április 15-ig SMS-ben is kérhető az adóbevallás tervezetének postázása

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők az idén is kérhetik a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az szja-bevallási tervezetük postázását,