Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Június 11. 07:33, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Figyelem: jön a hőségriadó

Figyelem: jön a hőségriadó

Második fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől az országos tiszti főorvos, mert az előrejelzések szerint pénteken és szombaton a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 Celsius-fokot – nyilatkozta az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a napi középhőmérséklet csütörtökön még csak néhány helyen éri el a 25 fokot. Pénteken és szombaton azonban országszerte 25 és 27 fok között várható az átlaghőmérséklet. Vasárnap az ország déli, délkeleti részén még 25, 26 fok körül, az északi és a nyugati megyékben azonban már 25 fok alatt valószínű a napi középhőmérséklet.


Miután a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot, Falus Ferenc országos tiszti főorvos 2. fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől - áll a közleményben.


A szokatlanul hűvös és esős május után a hirtelen beköszöntő, rendkívüli meleg nagyon megviseli a szervezetet. A tiszti főorvosi hivatal ezért kéri, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.


A déli órákban mindenki tartózkodjon hűvös helyen. A lakások felmelegedése az ajtók, ablakok bezárásával és besötétítéssel akadályozható meg. Este, éjszaka célszerű átszellőztetni a helyiségeket. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, a betegekre és a kisgyermekekre különösen oda kell figyelni.


Az országos tiszti főorvos felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy a megelőző intézkedéseket tegyék meg. Így - egyebek mellett - az esti órákban, ahol szükséges, locsolják a közterületeket, illetve tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő