Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2010. Június 11. 07:33, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Figyelem: jön a hőségriadó

Figyelem: jön a hőségriadó

Második fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől az országos tiszti főorvos, mert az előrejelzések szerint pénteken és szombaton a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 Celsius-fokot – nyilatkozta az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a napi középhőmérséklet csütörtökön még csak néhány helyen éri el a 25 fokot. Pénteken és szombaton azonban országszerte 25 és 27 fok között várható az átlaghőmérséklet. Vasárnap az ország déli, délkeleti részén még 25, 26 fok körül, az északi és a nyugati megyékben azonban már 25 fok alatt valószínű a napi középhőmérséklet.


Miután a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot, Falus Ferenc országos tiszti főorvos 2. fokozatú hőségriasztást rendel el péntektől - áll a közleményben.


A szokatlanul hűvös és esős május után a hirtelen beköszöntő, rendkívüli meleg nagyon megviseli a szervezetet. A tiszti főorvosi hivatal ezért kéri, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.


A déli órákban mindenki tartózkodjon hűvös helyen. A lakások felmelegedése az ajtók, ablakok bezárásával és besötétítéssel akadályozható meg. Este, éjszaka célszerű átszellőztetni a helyiségeket. Az elveszített folyadékot folyamatosan pótolni kell. Az idősekre, a betegekre és a kisgyermekekre különösen oda kell figyelni.


Az országos tiszti főorvos felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét is, hogy a megelőző intézkedéseket tegyék meg. Így - egyebek mellett - az esti órákban, ahol szükséges, locsolják a közterületeket, illetve tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 18:00, csütörtök | Belföld

Nagy értékű hamisított ruhára bukkant Nyíregyházán a NAV

Több mint 126 millió forintot érő hamis ruhára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy nyíregyházi raktárban - közölte a hatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 11. 16:03, csütörtök | Belföld

A büntetés-végrehajtás megkezdte a déli határszakasz kerítésének megerősítését

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon

2022. Augusztus 11. 15:03, csütörtök | Belföld

Újabb száguldozót fogtak a rendőrök

A kocsi vezetője a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Augusztus 11. 14:03, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz szállítmány a horvátországi Krk-ről Magyarországra

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmány a horvát import terminálból Magyarországra, így új szállítási móddal és útvonallal bővült a hazai gázellátási lánc,