Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 02. 12:21, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Figyelmeztetés a fagy és a havazás miatt

Figyelmeztetés a fagy és a havazás miatt

Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt.

A szolgálat honlapján olvasható adatok szerint a rendkívül hideg időjárás miatt kilenc megyében (Pest megye kivételével az összes, Dunától keletre fekvő megye) van elsőfokú veszélyjelzés.

Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyékben nemcsak a hideg, hanem már a havazás miatt is figyelmeztetés van érvényben péntekre. Ezeken a területeken az egy nap alatt lehullott hó mennyisége meghaladhatja a 10 centimétert. Emiatt további két megyében, Tolnában és Baranyában van még érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Éjjel-nappal nyitva vannak a várótermek

A nagy hideg miatt teljes hálózatán éjjel-nappal nyitva tartja az utasvárókat, várótermeket a GYSEV. Az elsősorban a hajléktalanoknak könnyebbséget jelentő intézkedés előreláthatóan február 6-ig lesz érvényben, ha azonban az időjárási körülmények indokolják, meghosszabbítják annak hatályát.

Már szerdán jelezték az MTI érdeklődésére: készenlétben vannak a speciális – elsősorban nem sóalapú – jégmentesítő anyagok, gondoskodnak a frekventáltabb állomások váróinak folyamatos működéséről, azok fűtéséről. A GYSEV ügyeletet rendelt el: szükség esetén pluszmunkatársakat rendelhet be dolgozni, erre a vállalati tervben túlóraköltséget különítettek el a vasúttársaságnál. A munkatársaknak folyamatosan biztosítanak védőitalt, általában forró teát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára