Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 28. 07:30, csütörtök | Belföld
Forrás: Stop.hu

Figyelmeztetés a férfiaknak! Ilyenek a nők!

Figyelmeztetés a férfiaknak! Ilyenek a nők!

Nagyszabású vizsgálattal kimutatták amerikai kutatók, hogy a felsőfokú végzettségű nők nehezebben házasodnak meg, de ha férjhez mentek, akkor tartósabb a házasságuk. Több mint ötven éven át (1950-2008) gyűjtött adatok alapján mutatt

A felsőfokú végzettségű nők a házasságot nem az anyagi biztonság alapjának tekintik, később mennek férjhez, később szülnek, de a házasságuk a legmaradandóbb. Az is kiderült az elemzésekből, hogy ha egy nő negyvenévesen még mindig szingli, akkor kétszer nagyobb eséllyel megy férjhez, ha felsőfokú a végzettsége.

Régebben, ha egy nő legkésőbb 35-40 éves korában még nem volt férjnél, akkor többnyire egyedül maradt. Mára ez megváltozott, a 35-40 éves korukban egyedül élő nők 15 százaléka tíz éven belül férjhez megy, ám a felsőfokú végzettségű hölgyek között ez az arány már 20 százalék.

Forrás: STOP/Live Science  


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.