Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 10. 17:00, kedd | Belföld

Figyelmezteti a vállalkozókat a NAV

Figyelmezteti a vállalkozókat a NAV

Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) megszűnésével a volt eva-alanyoknak elszámoló bevallást kell benyújtaniuk 2019-re - figyelmeztet honlapján az adóhatóság.

A számviteli törvény hatálya alá nem tartozó adóalanyok (egyéni vállalkozók, bevételi nyilvántartást vezető betéti társaságok, közkereseti társaságok) esetében február 25., a számviteli törvény hatálya alá tartozó adóalanyok esetében pedig június 2. a bevallás benyújtásának határideje, amelyet a 1943 jelű nyomtatványon kell benyújtani.

A jogi személyeknek és egyéni cégeknek az evaalanyiság megszűnésétől számított 60 napon belül az evaalanyiság megszűnését követő naptól az adóévet követő hatodik hó utolsó napjáig számított időszak valamennyi teljes naptári negyedévére társaságiadó-előleget kell bevallaniuk (2043TAO), ha nem választottak egyéb adózási módot, és emiatt a társasági adó alanyává váltak - ismerteti az adóhatóság.

Forrás: origo.hu

KKép: Illusztráció - Shutterstock

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.