Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2020. Január 15. 09:54, szerda | Helyi

Finnországban díjazták Forgács Péter rendezését

Finnországban díjazták Forgács Péter rendezését

A legnagyobb büszkeség a Győri Nemzeti Színház igazgatója számára az a négy díj, amelyeket a finnországi rendezéséért, a Kabaréért gyűjtött be.

Forgács Péternek sikeresen indult az új esztendő. Rendezésében tarol az Elisabeth című musical, közben már a Váratlan vendég című krimit is próbálja a Kisfaludy Teremben, amelyet február 8-án mutatnak be.

Kováts Gergely Csanád koreográfussal és a finn társulattal közösen vitte színpadra a Kabaré című musicalt a Kuopiói Városi Színházban. A darab, amely szeptember közepén debütált, hatalmas sikert aratott.

Hasonlóan, mint itthon, Finnországban is minden évben versenybe szállnak a színházi produkciók, a nívós előadások több kategóriában mérettetnek meg. Forgács Péter Kabaréját a legjobb musical előadásnak választották, de a darabból több szereplőt is értékeltek. A legjobb színész díját a konferansziét alakító Mikko Rantaniva nyerte, a legjobb női szereplőnek járó elismerést pedig a Maxot megformáló Virpi Rautsiala zsebelte be, aki a Bernarda Alba házában is játszik. Az év teátruma a Kuopiói Városi Színház lett – mindez a Kabarénak köszönhetően. A rendező a Győr Plusznak elmondta, ez óriási büszkeség számára.

Forgács Péter pénteken visszatér Kuopióba, hogy ismét megnézze darabját, így személyesen is lehetősége lesz gratulálni a díjazott színészeknek.

Forrás: gyorplusz.hu

FOTÓ: Kuopiói Városi Színház

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét