Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2020. Január 15. 09:54, szerda | Helyi

Finnországban díjazták Forgács Péter rendezését

Finnországban díjazták Forgács Péter rendezését

A legnagyobb büszkeség a Győri Nemzeti Színház igazgatója számára az a négy díj, amelyeket a finnországi rendezéséért, a Kabaréért gyűjtött be.

Forgács Péternek sikeresen indult az új esztendő. Rendezésében tarol az Elisabeth című musical, közben már a Váratlan vendég című krimit is próbálja a Kisfaludy Teremben, amelyet február 8-án mutatnak be.

Kováts Gergely Csanád koreográfussal és a finn társulattal közösen vitte színpadra a Kabaré című musicalt a Kuopiói Városi Színházban. A darab, amely szeptember közepén debütált, hatalmas sikert aratott.

Hasonlóan, mint itthon, Finnországban is minden évben versenybe szállnak a színházi produkciók, a nívós előadások több kategóriában mérettetnek meg. Forgács Péter Kabaréját a legjobb musical előadásnak választották, de a darabból több szereplőt is értékeltek. A legjobb színész díját a konferansziét alakító Mikko Rantaniva nyerte, a legjobb női szereplőnek járó elismerést pedig a Maxot megformáló Virpi Rautsiala zsebelte be, aki a Bernarda Alba házában is játszik. Az év teátruma a Kuopiói Városi Színház lett – mindez a Kabarénak köszönhetően. A rendező a Győr Plusznak elmondta, ez óriási büszkeség számára.

Forgács Péter pénteken visszatér Kuopióba, hogy ismét megnézze darabját, így személyesen is lehetősége lesz gratulálni a díjazott színészeknek.

Forrás: gyorplusz.hu

FOTÓ: Kuopiói Városi Színház

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 08:52, csütörtök | Helyi

Elismeréseket adtak át a Magyar Kultúra Napján

Győrben dr. Fekete Dávid alpolgármester mondott ünnepi beszédet. Szeles Szabolccsal, a Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnökével adta át az elismeréseket.

2020. Január 22. 15:04, szerda | Helyi

Segítség a tanulásban, sportban és a célok elérésében – Gyermekagykontroll Győrben

Február 1-jén és 2-án kétnapos gyermekagykontroll-tanfolyamán várja Kovács Erika a 7-10 éveseket, míg a 10-14 évesek február 8-án és 9-én sajátíthatják el az agykontroll lenyűgözően logikus technikáit.

2020. Január 21. 12:52, kedd | Helyi

Üzent osztálytársainak a győri tanárkesélő gimnazista

A fiú azt állítja, senkit nem akart bántani, és utólag fogalma sincs arról, hogyan borulhatott el az agya egy hármas miatt annyira, hogy késsel rontson rá a tanárára.

2020. Január 21. 08:48, kedd | Helyi

Kulturális és művészeti díjban részesült Fejszés Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Téglás Város Önkormányzatának Képviselő testülete „Kulturális és Művészeti Díjat” adományozott hétfőn Fejszés Attilának, a Győri Nemzeti Színház színművészének.