Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 04. 09:35, hétfő | Helyi
Forrás: Győr24

Firkálj a teátrumnak!

Firkálj a teátrumnak!

Az Egy nap a kulisszák mögött című rendezvény kísérőprogramjaként, show jellegű graffiti bajnokságot rendez a Győri Nemzeti Színház, a teátrum előtti téren.

Szeptember 13-án 10-17 óráig, idén első alkalommal egy kis firkálásra várják az ügyes kezű graffitiseket. A színházban először debütál a Graffiti Jam fantázianévre keresztelt program, de a részvétel feltétele az, hogy a pingálók előzetesen egy, vagy több pályamunkát eljutassanak a színházba, a megadott témákban. Ezek pedig a következő előadáscímek: Jekyll&Hyde, Operettgála, A tanítónő, Zorba, a görög, A nevető ember, Finito, János vitéz, Csinibaba, Apácák, A testőr. Természetesen csak igényesen kidolgozott alkotásokat várnak, a terveknek pedig tartalmazniuk kell a felsorolt darabok egyikének címét. További kitétel, hogy kötöttek a színek: csak fekete, fehér, barna árnyalatok (kettő), zöld árnyalatok (kettő) lehetnek.
Az alkotások kifeszített, lealapozott vásznakra születhetnek majd, melyek közül a legjobbak felkerülnek a Győri Nemzeti Színház hátsó homlokzati erkélyeire és egy éven keresztül díszítik a teátrum épületét.

A graffitik közül 3 fős szakmai zsűri szelektál, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója,
Győri Gabi, a társulat díszlet- és jelmeztervezője, valamint Bátonyi György, a teátrum díszlettervezője.

A pályamunkák leadási határideje: 2012. június 30., digitálisan a feheralexandra@gyoriszinhaz.hu e-mail címen, vagy postai úton, a Győri Nemzeti Színház, Győr 9022 Czuczor Gergely u. 7. címre Fehér Alexandrának címzéssel.

További infó: feheralexandra@gyoriszinhaz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.