Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 02. 15:30, szerda | Helyi
Forrás: Fogi Színház

Fodor Zsóka „barátok közt” ünnepli 70. születésnapját Győrben (Új előadás időpont!)

Fodor Zsóka „barátok közt” ünnepli 70. születésnapját Győrben (Új előadás időpont!)

Fodor Zsóka színművésznő május 28-án lesz 70 éves. Hihetetlen, de igaz. 25 filmben, több mint 300 színdarabban játszott, közel 240 filmhez adta a hangját.

Az országos ismertséget mégis a Barátok közt szappanopera hozta meg számára, melyben tizenegy évig alakította Magdi anyus szerepét. A televíziós stúdiót újból a színpad váltotta fel. A Fogi Színház – Budapesti Bulvárszínház társulata május 20-án, vasárnap 17 órakor a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban, a Négy férfi gatyában című vígjáték előadásának keretében meglepetéssel készül a színésznő és a közönség számára egyaránt!

A 70 éves születésnapját ünneplő Fodor Zsóka Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját követően 1965-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett, majd a kecskeméti Katona József Színházban, a József Attila Színházban, az Irodalmi Színpadon, a Békés Megyei Jókai Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Szerepelt filmekben és több száz szinkron fűződik a nevéhez. A Barátok közt című telenovellában Kertész Magdiként, azaz Magdi anyusként szinte az egész ország megszerette. Néhány éve újra színházi fellépéseket vállal, nem kis sikerrel.

A Fogi Színház – Budapesti Bulvárszínház Négy férfi gatyában című vígjátékának főszereplőjeként egy dívát, ingatlantulajdonost alakít.
Fodor Zsóka lakásában, szinte hihetetlen lenne, hogy négy félmeztelen, legatyásodott férfit találjanak egy időben. Már pedig… Győrben minden megtörténhet, ha a lakástulajdonos albérlőt keres. Igen ám, de a jelenlegi társbérlők is keresnek valakit. Van, aki férjet, van, aki zongoratanítványt, s van, aki modellt. A szerepek persze néha összecserélődnek és ebből oltári bonyodalmak alakulnak ki.

Mindezt olyan partnerekkel a színpadon, akik a komédia fővárosi nagymesterei: Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Dezső.

A győri előadás egy különleges, fergeteges születésnapi esemény lesz, melyre a színház szeretettel várja a színházszeretőket, Fodor Zsóka tisztelőit, barátait!
A társulat meglepetéssel készül a születésnapját ünneplő színművésznőnek és a közönségnek egyaránt. A színház a nézők között, az előadás szünetében a zalakarosi 4*-os MenDan Wellness Hotelbe 8 db 2 főre és 2 éjszakára szóló, kedvezményes szálláslehetőségre jogosító utalványt sorsol ki.

A Négy férfi gatyában című, születésnapi köszöntéssel egybekötött előadásra május 20-án, vasárnap 17 órakor kerül sor a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban (Czuczor Gergely u. 17., tel.: 96/326-522). Jegyek még kaphatók a művelődési intézményben, illetve az interneten, a www.jegy.hu portálon.

(A május 6-án 15 órára meghirdetett előadás elmarad, a megvásárolt jegyek május 20-án, 17 órára érvényesek, vagy a váltás helyén visszaválthatók!)

Négy férfi gatyában Győrben
Fodor Zsóka, Nyertes Zsuzsa, Fogarassy Bernadett, Balázs Andrea,
Straub Dezső, Böröndi Tamás, Beleznay Endre, Straub Péter
– parádés szereposztásban
a Négy férfi gatyában című zenés vígjáték

május 20-án 17 órakor Győrben,
a Bartók Béla Megyei Általános Művelődési Központban.
Jegyek 2400 Ft-tól kaphatók a művelődési házban és a www.jegy.hu internetes portálon
Facebook: Fogi Színház
Ízelítő a darabból:

Ha egy darabban négy nő él egy lakásban, abból béke sosem lehet! Mert ha a háztulajdonosnak, példának okáért mondjuk táviratot van kedve feladni, biztos, hogy az albérlőknek, de még a szobalánynak is kedve szottyan ugyanazt megtenni. Ki a lakást akarja kiadni, ki önmagát eladni. Van, aki modellt keres a festményéhez, a másik meg zongoratanítványt. A megszólított urak pedig érkeznek is szép sorban, de, hogy nem abban a sorrendben, ahogyan azt a hölgyek várják, abban biztosak lehetünk. Főleg, ha az írót Marc Camolettinek hívják, és nem más ő, mint korának legnagyobb bohózat szerzője. A keveredések, félreértések hahotafakasztó ötletei pedig üzemszerűen dőlnek az író tollából. Mint a néző a nevetéstől. De addig nem szabadulhatunk az őrülettől, míg „legatyásodva” minden kandúr a párjára nem lel. Gyorsan elszalad az a két fergeteges felvonás, és mire a csomók kibogozódnak, elfelejtjük minden hétköznapi búnkat, bajunkat. Camoletti biztosra megy! Főleg ilyen szereposztással! A vidám, kissé pikáns, remek poénoktól sem mentes darab nagyszerű színházi kikapcsolódásnak ígérkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.