Városlista
2022. május 19, csütörtök - Ivó, Milán

Hírek

2017. Október 20. 07:00, péntek | Helyi

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola a győri Deák Gimnázium

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola a győri Deák Gimnázium

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán a Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium.

102 éves története során az iskola az oktatás mellett mindig kiemelt figyelmet fordított a nevelésre, ezen belül a környezettudatosságra, a természet védelmére – mondta Kovácsné Zimborás Ágnes, az intézmény igazgatója az elismerő címet átadó ünnepségen. Szólt arról: a fogyasztói társadalomban a felnőttség fokmérője, hogy tudatosan hozzuk-e meg döntéseinket. Az iskola arra törekszik, hogy a diákok tudatosan vásároljanak, tudatosan használják az internetet, fogyasztási szokásaik ne terheljék fölöslegesen környezetünket.

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója, Andrássy Katalin egy közmondással kezdte beszédét: „A legalkalmasabb időpont a faültetésre 20 évvel ezelőtt volt. A második legalkalmasabb időpont most van.” A főigazgató utalt rá, hogy a győri centrum iskolái közül a Szent-Györgyi Albert szakgimnázium és szakközépiskola már szintén ott van a fogyasztói tudatosságra nevelő intézmények sorában, s nagy öröm, hogy a Deák is kiérdemelte ezt a címet.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért is felelős államtitkára köszöntő szavaiban elmondta: a magyarországi és a külhoni magyar iskolák közül eddig 24 intézmény kapta meg a megtisztelő címet, a Deák, „mely Győr egyik legmeghatározóbb iskolája” huszonötödikként érdemelték ki magas színvonalú pályázatával. Elhangzott A minisztérium rövidesen a fogyasztói tudatosságra nevelő iskoláknak új pályázatot ír ki, mely már anyagi elismeréssel is jár. Kara Ákos azt kérte, hogy az iskolai tantárgyak keretében és a közösségi foglalkozásokon népszerűsítsék a tudatos fogyasztást. Új, ezzel foglalkozó tantárggyal természetesen nem akarjuk terhelni a diákokat, jelentette ki az államtitkár.

A díjat átadó Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az idén a fogyasztóvédelem kiemelt témája az internetes kereskedelem. A győri Deák Ferenc szakgimnázium pályázatáról szólva pedig külön értékelte, hogy az iskolában a pénzügyi fogyasztóvédelemmel is foglalkoznak, s a fenntartható fogyasztásra nevelik a diákokat.

Hajba Ferenc

Forrás: gyorplusz.hu

Kép: gyoricegregiszter.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 19. 08:16, csütörtök | Helyi

Árat emel a DIGI

Az új tarifák júliustól élnek, és mintegy 12 százalékos többletkiadást jelentenek majd az ügyfeleknek.

2022. Május 19. 07:15, csütörtök | Helyi

Nincs ok szégyenkezni

Véget ért a labdarúgó NBI-es szezon és eldőlt az is, hogy jövőre győri csapat nélkül rajtol a mezőny, hiszen a Gyirmótnak nem sikerült a bennmaradás.

2022. Május 18. 09:13, szerda | Helyi

Nem maradt éhes, aki két keréken érkezett

Bringás reggelivel várta a győri bicikliseket a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezete kedd reggel.

2022. Május 18. 07:40, szerda | Helyi

Újabb büntetőfékező sofőr ellen elemeltek vádat

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves német férfi ellen, aki az M1-es autópályán büntetőfékezett.