Városlista
2021. október 28, csütörtök - Simon

Hírek

2013. Augusztus 14. 09:56, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Fogyasztóvédelem: 9-ből 7 gördeszka nem biztonságos

Fogyasztóvédelem: 9-ből 7 gördeszka nem biztonságos

Kilencből hét gördeszka nem bizonyult biztonságosnak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) erre vonatkozó témavizsgálata alkalmával, a kifogásolt típusokat kivonatták a forgalomból.

A nem megfelelő szilárdságú és stabilitású termékek a használat során veszélyeztetik a gyerekek és a fiatalkorúak egészségét és biztonságát, ezért a hatóság elrendelte, hogy vonják ki azokat a kereskedelmi forgalomból - áll a közleményben.
A tájékoztatás szerint 6 fajta gördeszka tengelye vagy futóműve megsérült, vagy eltört az "ejtővizsgálat" alatt. Szintén jellemző probléma volt, hogy a hordfelület alsó éleit nem kerekítette le a gyártó, illetve az első tengely végei túlnyúltak a deszkán.
Ugyancsak jellemző veszélyforrást jelent, ha deszkát nem teljes egészében érdesítik, mert így könnyű lecsúszni róla, ami balesethez vezethet.
Három fajta gördeszkánál egyszerre több veszélyforrást is találtak, illetve több sporteszköznél hiányzott a maximális terhelhetőségre vonatkozó jelzés és egyéb előírt figyelmeztetések is - közölte a fogyasztóvédelmi hatóság.
A nem biztonságos gördeszkák és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek az alábbi linken érhetők el:

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/termekbiztonsag/veszelyes_1

Címkék: biztonság, gördeszka

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.