Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 14. 09:56, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Fogyasztóvédelem: 9-ből 7 gördeszka nem biztonságos

Fogyasztóvédelem: 9-ből 7 gördeszka nem biztonságos

Kilencből hét gördeszka nem bizonyult biztonságosnak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) erre vonatkozó témavizsgálata alkalmával, a kifogásolt típusokat kivonatták a forgalomból.

A nem megfelelő szilárdságú és stabilitású termékek a használat során veszélyeztetik a gyerekek és a fiatalkorúak egészségét és biztonságát, ezért a hatóság elrendelte, hogy vonják ki azokat a kereskedelmi forgalomból - áll a közleményben.
A tájékoztatás szerint 6 fajta gördeszka tengelye vagy futóműve megsérült, vagy eltört az "ejtővizsgálat" alatt. Szintén jellemző probléma volt, hogy a hordfelület alsó éleit nem kerekítette le a gyártó, illetve az első tengely végei túlnyúltak a deszkán.
Ugyancsak jellemző veszélyforrást jelent, ha deszkát nem teljes egészében érdesítik, mert így könnyű lecsúszni róla, ami balesethez vezethet.
Három fajta gördeszkánál egyszerre több veszélyforrást is találtak, illetve több sporteszköznél hiányzott a maximális terhelhetőségre vonatkozó jelzés és egyéb előírt figyelmeztetések is - közölte a fogyasztóvédelmi hatóság.
A nem biztonságos gördeszkák és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek az alábbi linken érhetők el:

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/termekbiztonsag/veszelyes_1

Címkék: biztonság, gördeszka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.