Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2010. Március 05. 06:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Fojtogat a belvíz Beregben

Fojtogat a belvíz Beregben

A Felső-Tiszán sehol nincs árvízvédelmi készültség a folyókon. A belvízhelyzet viszont csak lassan javul Szabolcs-Szatmár-Beregben, még mindig 10 500 hektár áll víz alatt, ezért továbbra is fenntartják a korábban elrendelt védelmi kés

Jelenleg 10500 hektár a belvízzel elöntött terület, ebből több mint 1500 hektár a vetés. A beregi és a tisza-szamosközi belvízvédelmi szakaszon I. fokú, a Felsőszabolcsban, illetve a Szamos-Krasznaközben pedig II. fokú a belvízvédelmi készültség.

Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója hozzátette: a vízügyi szolgálat munkatársai folyamatosan tisztítják a medreket, eltávolítják a vízfolyásokból az akadályokat, hogy a csatornák gyorsabban vezessék le a belvizet. A Nyírségi és a Felsőszabolcsi Vízgazdálkodási társulat II. fokú belvízvédelmi készültséget tart fenn.

Paszab, Dombrád, Újdombrád, Nagyhalász, Tiszabercel és Ibrány még fenntartja a készültséget, Kisarban viszont javult a helyzet, ezért az önkormányzat megszüntette a fokozott figyelőszolgálatot - tette hozzá Bodnár Gáspár.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 09:54, csütörtök | Belföld

Több milliárd forintnyi adót csalt el egy internetes kereskedőbanda

Egy internetes kereskedelemben érdekelt szervezetet azzal gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy az EU-s áfaszabályok kijátszásával 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek

2020. Február 20. 09:00, csütörtök | Belföld

Tíznaposra bővül a tavaszi Országos Étterem Hét

Rekordszámú étteremmel és a korábbi években megszokottnál hosszabb ideig, tíz napon át várja a vendégeket márciusban a tavaszi Országos Étterem Hét, amelyre szerdától lehet asztalt foglalni.

2020. Február 20. 07:58, csütörtök | Belföld

Elkezdik nyáron az illegális hulladéklerakók felszámolását

Július elsejétől életbe lép a klíma- és természetvédelmi akcióterv első pontja, megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását.

2020. Február 20. 07:12, csütörtök | Belföld

Kezdődik a mohácsi busójárás

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.