Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2010. Március 05. 06:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Fojtogat a belvíz Beregben

Fojtogat a belvíz Beregben

A Felső-Tiszán sehol nincs árvízvédelmi készültség a folyókon. A belvízhelyzet viszont csak lassan javul Szabolcs-Szatmár-Beregben, még mindig 10 500 hektár áll víz alatt, ezért továbbra is fenntartják a korábban elrendelt védelmi kés

Jelenleg 10500 hektár a belvízzel elöntött terület, ebből több mint 1500 hektár a vetés. A beregi és a tisza-szamosközi belvízvédelmi szakaszon I. fokú, a Felsőszabolcsban, illetve a Szamos-Krasznaközben pedig II. fokú a belvízvédelmi készültség.

Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója hozzátette: a vízügyi szolgálat munkatársai folyamatosan tisztítják a medreket, eltávolítják a vízfolyásokból az akadályokat, hogy a csatornák gyorsabban vezessék le a belvizet. A Nyírségi és a Felsőszabolcsi Vízgazdálkodási társulat II. fokú belvízvédelmi készültséget tart fenn.

Paszab, Dombrád, Újdombrád, Nagyhalász, Tiszabercel és Ibrány még fenntartja a készültséget, Kisarban viszont javult a helyzet, ezért az önkormányzat megszüntette a fokozott figyelőszolgálatot - tette hozzá Bodnár Gáspár.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 19:26, péntek | Belföld

Két hatalmas baleset is történt az M5-ös autópályán

Két baleset is lassítja a forgalmat az M5-ös autópályán, ahol hosszú dugó alakult ki - írja az Útinform.

2019. Szeptember 20. 19:02, péntek | Belföld

Félholtra vertek össze egy férfit Budapesten

A rendőrségre február 28-án éjfél után érkezett bejelentés, hogy Budapest IX. kerületében a Drégely utcában többen összeverekedtek.

2019. Szeptember 20. 13:41, péntek | Belföld

Tíz kilométeres torlódás az M1-es sztrádán

Egy leszakadt felsővezeték miatt korábban teljes szélességében lezárták az M1-es autópályát pénteken Hegyeshalom felé. Már feloldották a korlátozást, de még jelentős a torlódás.

2019. Szeptember 20. 13:34, péntek | Belföld

Még pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok

Október 25-ig pályázhatnak a Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település címre a munkahelyek és a települések - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.