Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2010. Január 15. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Fokozott ellenőrzés: erősödő utazó bűnözés Győr-Moson-Sopronban

Fokozott ellenőrzés: erősödő utazó bűnözés Győr-Moson-Sopronban

Eredményes évet zárt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Szabadfi rpád főkapitány, dandártábornok értékelése szerint. Bár a végleges adatok még nem

Sikeresen lezárta a határőrség és a rendőrség integrációs folyamatát a megyei szervezet. A nagyobb létszám összehangolt munkájának köszönhetően, összességében csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. A lakosságot leginkább érintő lakásbetörés és autólopás is kevesebb volt tavaly, mint 2008-ban. A megyei rendőrök a kiemelt bűncselekmények területén az országos átlagnál jóval eredményesebben dolgoztak.

Az elmúlt évben tapasztalható volt az úgynevezett utazó bűnözés erősödése, s ez valószínűleg idén is ad feladatot a hatóságoknak. Továbbra is kiemelten kezelik a határrendészeti tevékenységet, az illegális migráció és az ehhez kapcsolódó bűncselekmények megelőzését és felderítését. Ennek érdekében fokozott ellenőrzésekre lehet számítani az autópályán, a vasútvonalakon és a távolsági buszjáratokon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 09:12, péntek | Helyi

Már népbetegség az elhízás: Győrben és Sopronban is Botra fel! túra

A korábbi évek sikereit követve 2024-ben hatodik alkalommal startol el a Botra fel! a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége kezdeményezése, melyhez idén a Magyar Diabetes Társaság is csatlakozik.

2024. Május 24. 08:15, péntek | Helyi

Lelki emlékmű a pannonhalmi bazilika

Nyolcszáz éves jubileumát ünnepli idén a Pannonhalmi Főapátság bazilikája.

2024. Május 24. 07:12, péntek | Helyi

Viharkárok: hét platánfa is kidőlt Győrben

A viharos időjárás miatt kedden Győr-Moson-Sopron vármegyében tizenkét alkalommal kellett beavatkozniuk a hivatásos tűzoltóknak, főként Győrben és a környező településeken.

2024. Május 23. 09:13, csütörtök | Helyi

Pintér-Péntek maradt az iparkamara elnöke

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara május 8-án.