Városlista
2020. november 30, hétfő - András, Andor

Hírek

2016. Október 27. 10:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Fokozottan ellenőrzi a piacokat a NAV

Fokozottan ellenőrzi a piacokat a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben ellenőrzi a piacokon, vásárcsarnokokban árusítókat.

A revizorok elsősorban a nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják Győr-Moson-Sopron megyében is. Az önkéntes jogkövetés elősegítésére a NAV előzetesen felhívja az érintettek figyelmét a fokozott ellenőrzésre.

A NAV munkatársainak folyamatos jelenlétére számíthatnak a vállalkozások a megyei vásárokon, piacokon. A tapasztalatok szerint, ugyanis míg az online pénztárgépre kötelezetteknél csökkent a mulasztók száma, addig a kitelepüléseken a kiszabható akár egymillió forintos bírság ellenére még mindig többen kockázatnak, és nyugta nélkül adják termékeiket. A nyári ellenőrzéssorozat alatt Győr-Moson-Sopron megyében a nyugtaadás elmulasztása az esetek nyolcvanöt százalékában piacokhoz, vásárokhoz kötődött.

Az ellenőrzésekre munkaidőtől függetlenül bármikor lehet számítani. A NAV az előzetes kockázatelemzés és a revizorok helyszíni megfigyelése alapján kiválasztott vállalkozásokat vizsgálja.

A kereskedőknek ideiglenes kitelepüléseken nem kötelező online pénztárgépet használni, de kézzel kiállított nyugtát vagy számlát ilyenkor is adni kell a vásárlóknak. Az egyébként pénztárgépet üzemeltetőknek a kitelepülésen kiállított kézi nyugták adatait nem kell utólag rögzíteniük a pénztárgépben, de a könyvelésben természetesen szerepeltetni kell.

A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) „A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai” című információs füzetben bővebb információt találnak az érintettek, illetve segítséget kérhetnek adókötelezettségeik szabályos teljesítéséhez a +36-40/42-42-42-es telefonszámon és a NAV ügyfélszolgálatain.

Címkék: ellenőrzések, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. November 30. 17:08, hétfő | Belföld

Szabálytalan maszkviselés miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a hétvégén

Hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök

2020. November 30. 16:04, hétfő | Belföld

Fokozott óvatosságra int a katasztrófavédelem a tűzesetek elkerüléséért

Fokozott óvatosságra int az ünnepi időszakban keletkező lakástüzek elkerüléséért a katasztrófavédelem.

2020. November 30. 15:08, hétfő | Bulvár

Kiderült, hogy mi okozta Sean Connery halálát

A Bahama-szigeteken kiadott halottkémi jelentés szerint az október végén, 90 évesen elhunyt Sean Connery halálát tüdőgyulladás, szívproblémák és idős kora okozta.