Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2019. Február 18. 08:36, hétfő | Helyi

Fókuszban az Idegenvezetők Világnapja és a GyereGyőrbe idegenvezetői csapat munkája

Fókuszban az Idegenvezetők Világnapja és a GyereGyőrbe idegenvezetői csapat munkája

Hétvégén itt az Idegenvezetők Világnapja. Csobayné Pintér Éva idegenvezetőt, a TAPS -díjas GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok vezetőjét; a Széchenyi István Egyetem Apáczai Karának Mesteroktatóját kérdeztük.

A győri tematikus séták és az Angyalséták megálmodóját ezúttal az Idegenvezetők Világnapja kapcsán válaszolt.

Idén már 6. alkalommal szerveztek az Idegenvezetők Világnapja alkalmából városnéző sétákat Győrben. Miért tartod fontosnak, hogy Győr is bekapcsolódjon az idegenvezetői szakma ünneplésébe?
Győr a műemlékekben 3. leggazdagabb város Magyarországon, egyre növekszik a városba érkező turisták száma. Az ország több városában szerveznek ingyenes programokat az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, amiben természetesen Budapest élenjáró. 4 napon keresztül több száz programot biztosítanak a város lelkes helyi idegenvezetői. Úgy gondolom, Győr rendelkezik annyi értékkel, ami az idegenvezetők munkája folytán élményszerűen kerülhet a vendégek figyelmének fókuszába és erre ezen a napon fel tudjuk hívni a figyelmet. Erre építi a GyereGyőrbe idegenvezetői csapata egész évben a munkáját és így a szezon kezdete előtt a munkánkat felajánlva, ingyenes programokat biztosítva, egy kis ízelítőt mutatunk be ebből.
Fontosnak tartom, hogy a vendégek jó élményeket gyűjtsenek, ha Győrbe érkeznek. A sok szolgáltatás között, amit egy turista igénybe vehet itt tartózkodása idején, jelentős szerepet kapnak a város helyi idegenvezetői. Sokat tehetünk azért, hogy úgy láttassuk városunkat, úgy ajánljuk a városunk kínálatát, hogy a vendégeknek legyen kedve visszatérni Győrbe. Felelősségteljes munka ez és mi magasra tesszük a mércét.


Ezen a napon több idegenvezetővel is megismerkedhetnek az érdeklődők és az idegenvezetői munka kulisszatitkai is kiderülhetnek?
Csapatunkat ebben az évben hárman fogjuk képviselni a túrákon és „egymásnak adjuk a stafétát” mondhatom most már évek óta hagyományosan..
Lehet, hogy sokan úgy látják, hogy nagyon szerencsések vagyunk, csupán vendégekkel sétálunk a városban és ez nem egy nehéz munka. Ezen a világnapon egy kis betekintést engedünk az idegenvezetők munkájába és találkozhatnak velünk a helyi érdeklődők is. Érdekes lehet ez a programra jelentkező turistáknak, de tapasztalatunk szerint a győriek is számos érdekes információt szereznek saját városunkról, lokálpatriotizmusuk erősödik, hiszen sok olyan értékre rámutatunk, amire igazán büszkék lehetünk és közben sok-sok történetet mesélünk.


Milyen programokkal készültök?
Az 5. Staféta sétán új útvonalat választottunk ki, megmutatom a Városháza Dísztermét úgy, ahogy én szeretem bemutatni és az idei év újdonsága a buszos városnézés lesz! Mindenki turista lehet kicsit a saját városában ezeken a programokon.


Mit érdemes tudni a kvízjátékról, amivel készültetek?
Nagyvonalú támogatói vannak a játéknak. Olyan szolgáltatók, partnerek, akikkel egész évben a vendégek kiszolgálásán dolgozunk. Évek óta azzal teszik még vonzóbbá a nap programjait, hogy a bejelentkezett vendégeknek összeállított kvízjáték nyereményeit felajánlják. A nyeremények átadása nőnapi programunk zárása lesz.


Készen áll már minden? Vannak még szabad helyek a túrákra?
Kollégáimmal, Husz Anikóval és Kauker Bálinttal lelkesen készülünk már a vasárnapra, nagyon nagy az érdeklődés, van már betelt programunk is. Sok érdeklődőt várunk ebben az évben is, izgatottan és sok szeretettel várunk mindenkit, aki biztosította helyét és regisztrált a programokra!

Husz Anikó idegenvezető így reagált megkeresésünkre:

"Az évfordulók mindig kiemelten szerepelnek a naptárakban, így a felkészülésben is kiemelt jelentőségűek. Mivel idén az első buszos városnézést mutatjuk be vendégeinknek, ezért nagy lelkesedéssel készülök, hogy ebben a szerepben is bizonyítani tudjak. Győr gyalogosan és buszról is ugyanolyan szép, ezért remélem az érdeklődők ez alkalommal sem fognak csalódni. Új utakkal és új élményekkel várunk Mindenkit." - nyilatkozta portálunknak.

Írta: Csobay Dániel

Képek: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét