Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2010. Január 29. 06:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Folyamatosan nyílnak a jégpályák a Balatonon

Folyamatosan nyílnak a jégpályák a Balatonon

Több helyen megnyíltak csütörtökön a jégpályák a Balatonon, a hétvégéig pedig várhatóan az összes part menti város kijelöli a biztonságosan korcsolyázható szakaszokat. A Balatonon átlagosan 15 centiméteres a jégvastagság.

Hivatalosan nyolc helyen nyílt csütörtökön jégpálya a Balatonon, de volt, ahol még csak a pályát tisztították, a legtöbb korcsolyázót pedig a hétvégére várják. Addigra várhatóan az összes part menti város kijelöl korcsolyázható szakaszokat.

A kijelölt helyeken most 14-15 centiméteres a jég, a hétvégén már több helyen jégkarnevállal, és játékos rendezvényekkel várják az érdeklődőket.

Csak a part közelében biztonságos, beljebb jóval vékonyabb, mindössze 8- 10 centiméteres a jég - tájékoztatott a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője. Horváth László arra figyelmeztet, hogy senki ne menjen járművel, de biciklivel sem a jégre, mert könnyen beszakadhat. Emellett rossz látási viszonyok között és éjjel sem szabad a jégen lenni, mert a sötétben könnyű eltévedni. A kijelölt korcsolyázó helyeken mindenhol mentőőr ügyel a biztonságra, ha valaki mégis bajba kerül a vízirendészet ingyenesen hívható 1817 számán lehet segítséget kérni.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel