Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 23. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a balatoni strandfejlesztés: csúszdákra is jut pályázati pénz

Folytatódik a balatoni strandfejlesztés: csúszdákra is jut pályázati pénz

Folytatódik a strandok fejlesztése a Balatonnál: öt település kap pályázati pénzt csúszdák építésére, felújítására.

A 100 millió forintot elnyerő Balatonfenyves polgármestere szerdán az MTI-nek elmondta: öt önkormányzat kapott értesítést a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) az elnyert támogatásról.

Lombár Gábor - aki a régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöki tisztét is betölti - hozzátette: a jelenlegi helyzetben nehéz lesz a 28-30 millió forintnyi önerőt előteremteni, de ha nem is erre a nyárra, jövőre megújulhat a település 80-as végén épült, évtizedek óta használaton kívüli csúszdája.

Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a szervezet honlapján elérhető podcastban beszélt arról, hogy a csúszdafejlesztési pályázaton indult balatoni önkormányzatok mindegyike kapott támogatást, így Keszthelyen, Balatonfűzfőn, Balatonakaliban és Alsóörsön új csúszda épülhet - Alsóörsön kettő is -, a balatonfenyvesi pedig megújulhat.

Az MTÜ április elején közölte, hogy nem függesztette fel a kormány által támogatott strand- és csúszdafejlesztési pályázatait, a fejlesztések a járványügyi körülményekhez igazodva, meghatározott ütemterv szerint haladnak. Jelezték azt is, hogy a csúszdafejlesztések jó része várhatóan már csak jövőre tud megvalósulni, azok esetében még hátravan a támogatási szerződések megkötése és a közbeszerzések lebonyolítása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.