Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2017. Január 25. 04:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik a Fűts okosan! kampány a levegő tisztaságáért

Folytatódik a Fűts okosan! kampány a levegő tisztaságáért

Folytatódik a Földművelésügyi Minisztérium kampánya a levegő tisztaságáért, a Fűts okosan! kampányban a lakosságot szeretnék megismertetni a helyes fűtési módokkal és a helyes tüzelőanyag- használattal.

A társadalmi célú kampány keretében kedden Nagykovácsiban sajtótájékoztatót tartott V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Nagykovácsi polgármesterével, Kiszelné Mohos Katalinnal közösen.

Az államtitkár hangsúlyozta: szeretnék eloszlatni azt a tévhitet, hogy a rossz levegőt mindig az ipari szennyezés okozza. Lokálisan ugyan mind az ipar, mind a közlekedés szennyezése jelentős, de az ország egészére az mondható el, hogy a levegő minőségét leginkább rontó kisméretű szálló por (10 mikronnál kisebb részecske, PM10) 70 százalékban a lakossági fűtésből kerül a levegőbe - hangsúlyozta V. Németh Zsolt.

A helyes fűtési módot ismertetve elmondta, hogy a keményfát vagy a fa brikettet érdemes előnyben részesíteni, egyben javasolta, hogy lehetőleg ne fűtsenek szénnel, illetve lignittel. Kiemelte, hogy hulladékkal tilos fűteni. Sajnos, sok helyen, a hulladékot is felhasználják fűtésre - jegyezte meg.

V. Németh Zsolt bemutatta a helyszínre hozott mobil mérőautót, amelynek filterein keresztül látni lehet az azonnali mérési eredményeket. Elmondta, hogy Nagykovácsival a minisztérium Herman Ottó Intézete együttműködési megállapodást kötött a levegőminőség javítása érdekében.

A jó környezetminőségnek a legfontosabb eleme a jó minőségű levegő - szögezte le az államtitkár.

Kiszelné Mohos Katalin, Nagykovácsi polgármestere elmondta: a helyi lakosok számára nagyon fontos, hogy megőrizzék a környék egyik fő értékét, a jó levegőt. Fontosnak nevezte, hogy az önkormányzatok folyamatosan tájékoztassák a lakosságot arról, hogy mit tehetnek a jó levegő megőrzésének az érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.

2024. Június 11. 15:15, kedd | Belföld

OVF: folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a gátak állapotát

Folytatódik a védekezés a Rábán és a Dunán, több száz vízügyes figyeli a nap 24 órájában a gátak állapotát - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden, nem sokkal dél után az MTI-vel.