Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Július 28. 13:29, szerda | Helyi
Forrás: ISES Alapítvány

Folytatódik a nagy sikerű kulturális örökségmenedzsment és fenntartható fejlődés képz

Folytatódik a nagy sikerű  kulturális örökségmenedzsment és fenntartható fejlődés képz

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel szeptembertől ismét elindul a Kulturális rökségmenedzsment és Fenntartható Fejlődés képzés Kőszegen. A képzésre olyan

Mind külföldön, mind idehaza növekvő igény mutatkozik olyan szakemberek képzésére, ismereteik folyamatosan bővítésére, akiknek szakterületük a kulturális örökség védelme, megőrzése, menedzselése, ismerik tevékenységük jogi környezetét és képesek az ahhoz szükséges forrásokat előteremteni. Ezt az igényt ismerte fel az ISES Alapítvány, és indíttotta el a szak első évfolyamát 2009. szeptemberében. A képzés 3+1 féléves, ebből a képzési időszakból a hallgatóknak az első két szemeszterben kell részt venni a Corvinus Egyetem kőszegi kihelyezett oktatási központja által szervezett, csütörtök délutánonként kezdődő hétvégi kurzusokon.

A képzés elismert oktatói az ismeretek lehető legszélesebb skáláját fedik le kurzusaik során. Az alapozó kurzusok mellett a programban terítékre kerülnek a legkülönbözőbb örökségrétegek menedzsmentjének kérdései.
A képzés hangsúlyosan szerepeltet gyakorlati elemeket, terepgyakorlatokat, ezek közül kiemelendő az oktatás helyszíneként szolgáló kincses tár", Kőszeg örökséghelyszíneinek megismerése. A tanulmányok során az örökségmenedzsment nemzetközi példáival is megismerkedhetnek a hallgatók.

Innovatív eleme a képzésnek, hogy a kulturális örökségmenedzsment kérdéskörét szorosan összekapcsolja a fenntartható fejlődés elveivel, melynek során az az aspektus kerül középpontba, hogy a kulturális örökség megőrzése, adekvát menedzselése miként erősíti a környezeti, társadalmi, kulturális és gazdasági fenntarthatóságot. Megmutatjuk, hogy milyen jelentőséggel bír a fenntarthatósági stratégiák végrehajtása során, hogy a kulturális örökséget, mint értékes eszközt és fejlődést gerjesztő tényezőt ismerjük fel. Az innováció tovább eleme, hogy a képzés harmadik szemeszterét, melynek során a fenntartható fejlődés kérdései kerülnek terítékre, E-learning formájában valósítjuk meg, így hallgatóink mindenkori lakóhelyükről bejelentkezve folytatják tanulmányaikat.

A negyedik félév során kerül sor a szakmai gyakorlatra, a diplomaírásra és annak megvédésére.
Képzésünket kitüntető figyelemmel kísérik nyomon hazai és külföldi szakmai szervezetek, egyetemek. Külön ki kell emelni azt a megkülönböztető figyelmet, mellyel az UNESCO párizsi központja tünteti ki a Kőszegen zajló szakmai, oktatói munkát.

Minden további információ a www.ises.hu/kulturalis-oroksegmenedzsment weboldalon elérhető.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.