Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2020. Március 31. 08:15, kedd | Belföld

Fontos felhívást tett közzé az OTP Bank

Fontos felhívást tett közzé az OTP Bank

Az OTP Bank közzétette a honlapján, hogyan törleszthetik a hiteleket az ügyfelek.

Az ügyintézés az internetbankban a legegyszerűbb. A bank piaci pozíciójából adódóan az OTP Bank ügyfeleinek nagy részét érintik a fizetési moratóriummal kapcsolatos intézkedések.

Több ügyfélben merültek fel kérdések a számukra megfelelő megoldással kapcsolatban. Az OTP Bank mindent megtesz a teljeskörű tájékoztatás érdekében, de a járványhelyzet lassíthatja ezt a folyamatot. Elsősorban a honlapon történő tájékozódás javasolt az ügyfelek számára - olvasható a pénzintézet tájékoztatójában.

Az OTP Bank esetében az egymilliót is meghaladja azon ügyfelek száma, akiket egy vagy több terméken keresztül is érint a közelmúltban bevezetett fizetési moratórium. A hitelek törlesztése jellemzően a hónap végi és hónap eleji időszakot érinti terméktől és a szerződéskötés időpontjától függően.

Az OTP Bank komoly kapacitásokat mozgósított annak érdekében, hogy a március 18-án nyilvánosságra került és a kialakult fizetési szokásokat gyökeresen megváltoztató jogszabálynak teljeskörűen megfeleljen. Ennek része az is, hogy elsősorban honlapján, de a telefonos és fióki ügyfélszolgálatokon is minden aktuális és fontos tájékoztatást megad az ügyfelek számára.

A honlapon folyamatosan frissülő gyakori kérdés blokk is elérhető, itt találhatóak a legfontosabb kérdések és az arra adott szakmai válaszok. Ezt érdemes az ügyfeleknek folyamatosan követnie. Az internetbankkal rendelkező ügyfelek könnyen ellenőrizhetik bankszámláik, folyószámlahitelkeretük vagy hitelkártya számláik forgalmát, egyenlegét, az előjegyzett és sikeresen kiegyenlített kamat-díj és egyéb fizetési kötelezettségeiket is.

A járványhelyzet miatt az egyéb csatornák kapacitása eltérhet a megszokottól. A fióki ügyintézésben, de a telefonos ügyfélszolgálaton is hosszabb várakozási időre kell számítani. Egyes kisebb fiókok esetében a járványhelyzet miatt előfordulhatnak akár néhány napos bezárások is.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Róka László

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 11:54, kedd | Belföld

Sok helyen mintegy 10 fokkal volt enyhébb a reggel az előző naphoz képest

Hétfőhöz képest sok helyen mintegy 10 fokkal magasabb hőmérsékleti értékeket mértek kedd reggel.

2021. Január 19. 09:43, kedd | Belföld

Meghalt 111 beteg, 573-mal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 111, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 573 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

2021. Január 19. 07:53, kedd | Belföld

Halálra gázoltak egy gyalogost Nyírbátornál

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt hétfőn késő este a Nyírgyulaj és Nyírbátor közötti úton - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu internetes honlapon.

2021. Január 19. 06:00, kedd | Belföld

Ketten életveszélyesen megsérültek egy ózdi tömegverekedésben

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.