Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Július 28. 07:45, szerda | Sport
Forrás: HírTV

Forgalmi változások sora – Indul a Forma–1

Forgalmi változások sora – Indul a Forma–1

A korábbi évekhez hasonlóan most is forgalmi változásokra kell számítani az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán, a csütörtöktől vasárnapig tartó Forma-1 Magyar Nagydíj miatt.

 

A diszpécserszolgálat, a helyi tarifával a 06-40-40-50-60-as számon hívható, magyar és angol nyelven használható Call Center szolgálat és az érintett autópálya szakaszok mérnökségei megerősített készültségben várják a megnövekedő forgalommal kapcsolatos feladatokat. Az úthasználati díjat a sorban állás elkerülésére érdemes SMS-ben, telefonon intézni, erről a www.autopalya.hu internetes oldalon lehet részleteket találni - közölte az ÁAK.
 

A verseny helyszínére Budapest központja felől az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-ás autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között a leállósávon külön forgalmi folyosót alakítanak ki a VIP-vendégeknek. A többi néző a 19,1-es kilométer-szelvénynél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra. A helyszín a 23-as jelzésű Mogyoródi csomópont felől szintén megközelíthető. Fontos, hogy az M3-as autópálya a 13-as kilométer-szelvénytől útdíj köteles.


Az újonnan átadott M31-es autópályán a Ferihegy felől érkezők az M0-s autóúton az 54-es csomópontnál hajthatnak rá az M31-es autópályára, majd azon végighaladva az M3-as autópályát használhatják. Ezt a 23-as Mogyoródi csomópontnál lehet elhagyni a Hungaroring felé. 
 

Úton hazafelé

 

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az M3-as autópályára. A forgalmat mobil terelés is segíti majd. Szükség esetén a haladósávot is lezárják, így az innen felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel a pályára, de ha szükséges a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is használható lesz.


Változás az elmúlt évekhez képest, hogy a versenypálya elhagyására az M3 autópálya gödöllői csomópont - M31 autópálya - M0 autóút útvonalon is lehetőség lesz. A torlódások elkerülésére vasárnap délután a Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedőknek is ezt az útvonalat javasolja az ÁAK.

Az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, a boxlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni. A verseny ideje alatt a forgalom az ÁAK úthálózatán nem lesznek a forgalmat akadályozó munkák, sávlezárások, csak baleset esetén.


A rendőrség a további várható forgalmi változásokról a www.police.hu internetes oldalán adott közzé részletes tájékoztatást. A rendőrség tájékoztatása szerint egyébként a várhatóan megnövekvő forgalom miatt több rendőr is lesz az utakon.


(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g