Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2018. November 05. 05:30, hétfő | Külföld

Forgalommal szemben ment az autópályán a néni, a temetőbe indult

Forgalommal szemben ment az autópályán a néni, a temetőbe indult

Kilométereken át a forgalommal szemben hajtott az autópályán gépkocsijával egy 77 éves idős asszony Trencsén közelében.

Az őt megállító szlovák rendőröknél azzal védekezett, hogy nagyon sietett, mert épp a temetőbe tartott, ahová még sötétedés előtt szeretett volna odaérni – számolt be honlapján a szlovák rendőrség.

A trencséni nyugdíjas asszony péntek délután az egyik autóutra szeretett volna felkanyarodni, azonban gépkocsijával túlszaladt, és pár kilométerrel odébb felhajtott a D1-es autópályára. Csak épp rossz oldalon, detöbb mint öt kilométer után sem tűnt fel neki, hogy a forgalommal szemben halad.

Állítólag hiába villogtak, dudáltak rá az autók, ő csak ment tovább. Az egyik kamionos, akivel hajszál híján frontálisan karamboloztak, arról számolt be, hogy miközben folyamatosan nyomta a dudát, az idős asszony még szitkozódva vissza is integetett neki, de szerencsére az utolsó pillanatban sikerült a kamion volánját félrerántani, így nem történt tragédia. A szlovák közútkezelő vállalat kamerája rögzítette, ahogy a forgalommal szemben halad fehér gépkocsijával a 77 éves asszony.

A bejelentést követően a szlovák rendőrség azonnal lezárta az autópályát, azonban megállítain az idős asszonyt csak 5 kilométer után tudták, a legközelebbi lehajtónál.

"A 77 éves trencséni lakos, Márta néni több kilométeren át ment gépkocsijával a belső sávon a forgalommal szemben, igaz, nem túl gyorsan. Így csodával határos módon nem történt komolyabb baj. Mellette, az anyósülésen egy 88 éves bácsi utazott." - nyilatkozta a Noviny.sk hírportálnak Elena Antalová, a járási rendőrség szóvivője.

Hozzátette, hogy miután a szlovák rendőröknek sikerült megállítaniuk, Márta néni azzal védekezett, hogy nagyon sietett, és végig azon izgult, hogy még sötétedés előtt odaérjen a közeli temetőbe.

A szlovák rendőrség azonnal bevonta az asszony jogosítványát, arról azonban nem számoltak be, hogy kapott-e egyébb büntetést is az idős nő Szlovákiában.

Forrás: origo.hu

Kép: Szlovák Közútkezelő Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 08:56, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer a világon

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 26. 06:00, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt