Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet a Médiatanács

Forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő pályázatot hirdet 10 millió forintos kerettel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, amely döntött arról is,

hogy közreműködik a Savaria Filmszemle és a Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemle díjazásában.

A szervezet MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint a Magyar Média Mecenatúra programjának idei forgatókönyvíró és filmtervfejlesztő felhívására, az Egri Lajos-pályázatra március 16-ig lehet jelentkezni elektronikus úton.

A pályázat tévéfilmek, animációs alkotások és filmsorozatok készítésének szakmai előkészítéséhez járul hozzá. Forgatókönyvre legfeljebb egymillió forintot, filmtervfejlesztésre maximum 2,5 millió forintot lehet elnyerni.

A program gyermek- és ifjúsági témájú filmterveket, valamint történelmi, kulturális évfordulókhoz köthető alkotásokat, adaptációkat támogat. Szitkomokra, tévésorozatokra és minisorozatokra nem nyújtható be pályázat.

A nyertes alkotóknak év végéig kell elkészülniük az anyagaikkal, és vállalniuk kell, hogy az eljárásban támogatott forgatókönyvvel vagy filmtervvel pályázni fognak a soron következő tévéfilmes pályázatra. A pályázati felhívás a www.mecenatura.mtva.hu oldalon érhető el.

A Médiatanács 2011 óta 66 filmtervet és forgatókönyvet támogatott összesen 83,7 millió forinttal - áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a Médiatanács 1,5 millió forinttal támogatja a szombathelyi rendezésű 4. Savaria Filmszemlét, és 2 millió forinttal a 17. Filmtettfeszt - Erdélyi Magyar Filmszemlét.

Mint írják, a testület a Savarián a dokumentumfilm, kisjátékfilm és filmetűd kategóriák győzteseinek, második és harmadik helyezettjeinek ajánl fel díjat, míg a Filmtettfeszten a Sárga Csikó-díj és a Filmgalopp-fődíj nyerteseit tünteti ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.