Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 01. 17:12, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Forgatókönyvíró pályázatot hirdet a Budapest film

Forgatókönyvíró pályázatot hirdet a Budapest film

Forgatókönyvíró pályázatot hirdet a Budapest Film profi és amatőr fiatal írók számára azzal a céllal, hogy a fiatal írók lehetőséget kapjanak tehetségük megmutatására és kapcsolatba kerülhessenek a filmipar jelentős producereivel,

Vígjáték, akció, sci-fi, romantika és thriller kategóriákban várják 18-35 év közötti szerzők vagy szerzőpárosok ötleteit, akik "készek megrengetni a magyar filmgyártást egy-egy ütős és eredeti filmötlettel" - olvasható a Budapest Film MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az első fordulóba nem kész forgatókönyvet kell nevezni, hanem pályaműként három dokumentumot várnak a jelentkezőktől: egy szinopszist (a történet ismertetését minimum fél-, maximum egy oldalban), egy treatmentet (a történet részletes felvázolását maximum ötoldalnyi terjedelemben) és egy dialóg-jelenetet (egy legalább két szereplős jelenet részletes kidolgozását párbeszédekkel, maximum három oldalban).
A zsűri döntése alapján a második fordulóba 15 pályázat jut tovább, amelyek alkotói meghívást kapnak a májusában megrendezendő szakmai fórumra, ahol elismert filmes szakemberek illetve a pályázókat később segítő mentorok közelebbről is megismerhetik a pályaműveket. A fórumon a legjobbnak bizonyuló öt munka kerül tovább a harmadik fordulóba, amelynek májustól októberig tartó szakaszában kell elkészíteniük a szerzőknek korábbi ötletük alapján a végleges forgatókönyvet.
A pályázóknak a versenyben mentorként script-írói segítséget nyújt Bodzsár Márk, Kovács M. András, Köbli Norbert, Lovas Balázs és Szajki Péter.
A pályázat fődíja 500 ezer forint, nevezési határidő március 24-e. Részletes információk és a pályázati adatlap a http://bufi.hu/ oldalon érhető el.

Címkék: film, kultúra, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről