Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 12. 09:15, hétfő | Belföld

Fotózási kampányt indítottak a gyűlölködés ellen a modellek

Fotózási kampányt indítottak a gyűlölködés ellen a modellek

Szick Petra, volt szépségkirálynőről köztudott, hogy nagyon szeret jótékonykodni.

Legutóbb, karácsony előtt látogatott el a Bicskei Gyermekotthonba, ahova ételt és játékokat vitt a gyermekeknek.
Vasárnap jelent meg a legújabb kép- videó sorozata, amiben az “utálkozás” - bullying- ellen lép fel egyik barátnőjével Dienes Flórával. Petra elmesélte nekünk, hogy honnan jött a kampány ötletet: “A mai világban sajnos mindenki átéli ezt valamilyen formában. Amikor általános iskolás voltam, engem is kiközösítettek, cikiztek ki vagy éppen szavakkal bántottak, amik a mai napig, mély nyomot hagytak bennem, maradandó sérülést okoztak a lelkemben.
A szomorú igazság az, hogy manapság is találkozok rossz akarókkal, akik ott “rúgnak” belém, ahol tudnak. Igyekszem túllépni ezeken, nem törődni velük,de néha nagyon nehéz,mert igen is a szavaknak súlya van és fájni is tudnak. Flóra, egy nagyon kedves barátnőm, aki szintén átélt hasonló dolgokat már az élete folyamán. Együtt találtuk ki azt, hogy fellépünk a gyűlölet ellen, reményt adva másoknak.
Hisz mindenki tökéletes a maga módján és szeretnénk azt, ha ezt mindenki tudná. Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak, amiért segítettek a kampány elkészítésében: Valsadornak a videókért és a fotókért, Perjés Lorettának a sminkért és a Stúdió Differentnek a helyszínért.”

Diens Flóra megkeresésemre ezt nyilatkozta:

"Számomra ez a fotózás azért volt fontos, mert a gúnyolódás, csúfolás mindig is jelen volt az életemben. Kisebb koromban nagyon rosszul ejtettem a szavakat, ezért évekig logopédushoz kellett járnom. Természetesen ezzel sokat cikiztek az óvodás és általános iskolai társaim. Ugyanígy izgalmas volt számukra az orrommal viccelődni, hogy milyen nagy. Az alakom is mindig téma volt. Voltam betegesen sovány, aztán egy betegség miatt felszedtem pár kilót. Ez a mai napig meg tart, viszont ahogy javulok az alakom is kezd újra a régi lenni. Ezek voltak azok a bántások, amelyek a mai napig az emlékeimben vannak. Úgy gondolom borzalmas dolog, ha valaki ezt teszi a másikkal, hiszen egy embert ezzel teljesen tönkre lehet tenni. Nem egy eset volt, hogy valaki öngyilkos lett emiatt. Ha nem fajul idáig a dolog, az illető bizonyosan önbizalomhiányos és félénk lesz. A mai napig nincs meg a kellő önbizalmam, hiába kapok pozitiv visszajelzéseket. Úgy gondolom akit szórakoztat, hogy másokat bánthat ő is híján van az önbizalomnak. Csak így másra vetíti ki, hogy ne az ő hibáit lássák a környezetében. Sajnos a mai világunkban egyre gyakoribb ez a jelenség, hiszem azt sugározzák a celebek, hogy mindenkinek tökéletesnek, szépnek, gazdagnak és menőnek kell lenni. Ezzel a látszattal sokan szeretnének élni, aki pedig nem akarja vagy nem tudja ezt tartani, őt kipécézik maguknak az emberek. Több ilyen kezdeményezés volt már, mint a miénk, viszont nagyon a szívemhez nőtt, mert a legjobb barátnőmmel együtt állhatunk ki mindenkiért, aki valaha átélt ilyen szörnyűséget. Bízom benne, hogy eljut a kellő célcsoporthoz, és a bántottaknak segít, hogy tudják nincsenek egyedül. Aki pedig a bántalmazó, ő elgondolkodik, hogy a hibát először is magában kellene keresni és nem másban."

A lányok elárulták, hogy következő közös projektjük egy Jótékonysági Nap lesz márciusban, de erről még nem mondhatnak el többet.

Videos összeállításukat itt tekinthetitek meg

:https://www.youtube.com/watch?v=G-NoAcgxmFs

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Valsador

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére