Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2018. Február 12. 09:15, hétfő | Belföld

Fotózási kampányt indítottak a gyűlölködés ellen a modellek

Fotózási kampányt indítottak a gyűlölködés ellen a modellek

Szick Petra, volt szépségkirálynőről köztudott, hogy nagyon szeret jótékonykodni.

Legutóbb, karácsony előtt látogatott el a Bicskei Gyermekotthonba, ahova ételt és játékokat vitt a gyermekeknek.
Vasárnap jelent meg a legújabb kép- videó sorozata, amiben az “utálkozás” - bullying- ellen lép fel egyik barátnőjével Dienes Flórával. Petra elmesélte nekünk, hogy honnan jött a kampány ötletet: “A mai világban sajnos mindenki átéli ezt valamilyen formában. Amikor általános iskolás voltam, engem is kiközösítettek, cikiztek ki vagy éppen szavakkal bántottak, amik a mai napig, mély nyomot hagytak bennem, maradandó sérülést okoztak a lelkemben.
A szomorú igazság az, hogy manapság is találkozok rossz akarókkal, akik ott “rúgnak” belém, ahol tudnak. Igyekszem túllépni ezeken, nem törődni velük,de néha nagyon nehéz,mert igen is a szavaknak súlya van és fájni is tudnak. Flóra, egy nagyon kedves barátnőm, aki szintén átélt hasonló dolgokat már az élete folyamán. Együtt találtuk ki azt, hogy fellépünk a gyűlölet ellen, reményt adva másoknak.
Hisz mindenki tökéletes a maga módján és szeretnénk azt, ha ezt mindenki tudná. Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak, amiért segítettek a kampány elkészítésében: Valsadornak a videókért és a fotókért, Perjés Lorettának a sminkért és a Stúdió Differentnek a helyszínért.”

Diens Flóra megkeresésemre ezt nyilatkozta:

"Számomra ez a fotózás azért volt fontos, mert a gúnyolódás, csúfolás mindig is jelen volt az életemben. Kisebb koromban nagyon rosszul ejtettem a szavakat, ezért évekig logopédushoz kellett járnom. Természetesen ezzel sokat cikiztek az óvodás és általános iskolai társaim. Ugyanígy izgalmas volt számukra az orrommal viccelődni, hogy milyen nagy. Az alakom is mindig téma volt. Voltam betegesen sovány, aztán egy betegség miatt felszedtem pár kilót. Ez a mai napig meg tart, viszont ahogy javulok az alakom is kezd újra a régi lenni. Ezek voltak azok a bántások, amelyek a mai napig az emlékeimben vannak. Úgy gondolom borzalmas dolog, ha valaki ezt teszi a másikkal, hiszen egy embert ezzel teljesen tönkre lehet tenni. Nem egy eset volt, hogy valaki öngyilkos lett emiatt. Ha nem fajul idáig a dolog, az illető bizonyosan önbizalomhiányos és félénk lesz. A mai napig nincs meg a kellő önbizalmam, hiába kapok pozitiv visszajelzéseket. Úgy gondolom akit szórakoztat, hogy másokat bánthat ő is híján van az önbizalomnak. Csak így másra vetíti ki, hogy ne az ő hibáit lássák a környezetében. Sajnos a mai világunkban egyre gyakoribb ez a jelenség, hiszem azt sugározzák a celebek, hogy mindenkinek tökéletesnek, szépnek, gazdagnak és menőnek kell lenni. Ezzel a látszattal sokan szeretnének élni, aki pedig nem akarja vagy nem tudja ezt tartani, őt kipécézik maguknak az emberek. Több ilyen kezdeményezés volt már, mint a miénk, viszont nagyon a szívemhez nőtt, mert a legjobb barátnőmmel együtt állhatunk ki mindenkiért, aki valaha átélt ilyen szörnyűséget. Bízom benne, hogy eljut a kellő célcsoporthoz, és a bántottaknak segít, hogy tudják nincsenek egyedül. Aki pedig a bántalmazó, ő elgondolkodik, hogy a hibát először is magában kellene keresni és nem másban."

A lányok elárulták, hogy következő közös projektjük egy Jótékonysági Nap lesz márciusban, de erről még nem mondhatnak el többet.

Videos összeállításukat itt tekinthetitek meg

:https://www.youtube.com/watch?v=G-NoAcgxmFs

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Valsador

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 17. 13:10, szombat | Belföld

Önkormányzat 2019 - Századvég: a választók alig 5 százaléka vett részt az ellenzéki előválasztáson Ferencvárosban

Alacsony volt a részvételi arány a ferencvárosi ellenzéki előválasztáson, a választók alig 5 százaléka vett részt rajta - mondta a Századvég vezető elemzője szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 17. 13:06, szombat | Belföld

Geológus: súlyos vízválság fenyegeti a földet

Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez - hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.

2019. Augusztus 16. 16:16, péntek | Belföld

Jön a mozikba CURTIZ a magyar oscar-díjas rendezőtől

Szeptember 12-étől a magyar mozikba érkezik a Casablanca legendás magyar rendezőjéről, Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről szóló, számos nemzetközi fesztiválon díjazott magyar "életrajzi noir"

2019. Augusztus 16. 15:05, péntek | Belföld

Felújítják a tatabányai Csónakázó-tó környékét

860 milliós EU-pályázatból újítják fel Tatabánya legnagyobb parkját és az ott található Csónakázó-tavat.