Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2018. Február 12. 09:15, hétfő | Belföld

Fotózási kampányt indítottak a gyűlölködés ellen a modellek

Fotózási kampányt indítottak a gyűlölködés ellen a modellek

Szick Petra, volt szépségkirálynőről köztudott, hogy nagyon szeret jótékonykodni.

Legutóbb, karácsony előtt látogatott el a Bicskei Gyermekotthonba, ahova ételt és játékokat vitt a gyermekeknek.
Vasárnap jelent meg a legújabb kép- videó sorozata, amiben az “utálkozás” - bullying- ellen lép fel egyik barátnőjével Dienes Flórával. Petra elmesélte nekünk, hogy honnan jött a kampány ötletet: “A mai világban sajnos mindenki átéli ezt valamilyen formában. Amikor általános iskolás voltam, engem is kiközösítettek, cikiztek ki vagy éppen szavakkal bántottak, amik a mai napig, mély nyomot hagytak bennem, maradandó sérülést okoztak a lelkemben.
A szomorú igazság az, hogy manapság is találkozok rossz akarókkal, akik ott “rúgnak” belém, ahol tudnak. Igyekszem túllépni ezeken, nem törődni velük,de néha nagyon nehéz,mert igen is a szavaknak súlya van és fájni is tudnak. Flóra, egy nagyon kedves barátnőm, aki szintén átélt hasonló dolgokat már az élete folyamán. Együtt találtuk ki azt, hogy fellépünk a gyűlölet ellen, reményt adva másoknak.
Hisz mindenki tökéletes a maga módján és szeretnénk azt, ha ezt mindenki tudná. Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak, amiért segítettek a kampány elkészítésében: Valsadornak a videókért és a fotókért, Perjés Lorettának a sminkért és a Stúdió Differentnek a helyszínért.”

Diens Flóra megkeresésemre ezt nyilatkozta:

"Számomra ez a fotózás azért volt fontos, mert a gúnyolódás, csúfolás mindig is jelen volt az életemben. Kisebb koromban nagyon rosszul ejtettem a szavakat, ezért évekig logopédushoz kellett járnom. Természetesen ezzel sokat cikiztek az óvodás és általános iskolai társaim. Ugyanígy izgalmas volt számukra az orrommal viccelődni, hogy milyen nagy. Az alakom is mindig téma volt. Voltam betegesen sovány, aztán egy betegség miatt felszedtem pár kilót. Ez a mai napig meg tart, viszont ahogy javulok az alakom is kezd újra a régi lenni. Ezek voltak azok a bántások, amelyek a mai napig az emlékeimben vannak. Úgy gondolom borzalmas dolog, ha valaki ezt teszi a másikkal, hiszen egy embert ezzel teljesen tönkre lehet tenni. Nem egy eset volt, hogy valaki öngyilkos lett emiatt. Ha nem fajul idáig a dolog, az illető bizonyosan önbizalomhiányos és félénk lesz. A mai napig nincs meg a kellő önbizalmam, hiába kapok pozitiv visszajelzéseket. Úgy gondolom akit szórakoztat, hogy másokat bánthat ő is híján van az önbizalomnak. Csak így másra vetíti ki, hogy ne az ő hibáit lássák a környezetében. Sajnos a mai világunkban egyre gyakoribb ez a jelenség, hiszem azt sugározzák a celebek, hogy mindenkinek tökéletesnek, szépnek, gazdagnak és menőnek kell lenni. Ezzel a látszattal sokan szeretnének élni, aki pedig nem akarja vagy nem tudja ezt tartani, őt kipécézik maguknak az emberek. Több ilyen kezdeményezés volt már, mint a miénk, viszont nagyon a szívemhez nőtt, mert a legjobb barátnőmmel együtt állhatunk ki mindenkiért, aki valaha átélt ilyen szörnyűséget. Bízom benne, hogy eljut a kellő célcsoporthoz, és a bántottaknak segít, hogy tudják nincsenek egyedül. Aki pedig a bántalmazó, ő elgondolkodik, hogy a hibát először is magában kellene keresni és nem másban."

A lányok elárulták, hogy következő közös projektjük egy Jótékonysági Nap lesz márciusban, de erről még nem mondhatnak el többet.

Videos összeállításukat itt tekinthetitek meg

:https://www.youtube.com/watch?v=G-NoAcgxmFs

Írta: Csobay Dániel

Fotók: Valsador

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 14:09, kedd | Belföld

Összeállt a Magyar Mozgókép Szemle teljes programja

Teljes és nyilvános a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemle programja. Február 26. és 29. között 59, Magyar Filmdíjra jelölt művet vetítenek a Corvin moziban.

2020. Február 18. 13:08, kedd | Belföld

Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntése alapján újra a Kúria elé kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos büntetőügye.

2020. Február 18. 10:59, kedd | Belföld

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia, amely a mesterséges intelligencia (MI) térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ

2020. Február 18. 10:00, kedd | Belföld

Idegen házba ment be aludni, távozáskor vitte a kocsikulcsot

Idegen lakásba ment be aludni egy férfi Komáromban a minap, távozásakor ráadásul a tulajdonos autójának indítókulcsát is magával vitte.