Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. December 13. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Francia bravúrok az Alpok lejtőin

Francia bravúrok az Alpok lejtőin

A férfiaknak a franciaországi Val d'Isere-ben, a hölgyeknek a svájci St. Moritzban folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. Előbbieknek műlesikló, utóbbiaknak óriás-műlesikló futamot rendeztek. A férfiaknál az osztrák Marcel Hir

A gyengébbik nem első futamában az olimpiai bajnok német Viktoria Rebensburg volt a leggyorsabb, 21 századdal megelőzve honfitársnőjét, Karthin Hölzlt, és csaknem fél másodperccel a szlovén Tina Mazét és a finn Tania Poutiainent. Az ötödik francia Worleynek már 63 százados hátránya volt.

Az összetett világkupában élen álló német Maria Riesch az első futamban csak a 20. lett, nagyjából két másodperces hátránnyal, az amerikai Lindsey Vonn négy hellyel és 25 századdal volt gyorsabb nála. A német a második futamban sem parádézott, s többen is megelőzték, nem így Vonn, aki leggyengébb számában át tudta venni a vezetést, és végül hetedik lett. Mivel kettejük közé még tizenketten befértek, így az amerikai most hozott riválisán.

A második futam legjobbja az osztrák Marlies Schild lett, 1:04.05-tel, de összesítésben így is csak a 12. lett. Ami a verseny legjobbjait illeti, Worleynek sikerült az élre kerülnie, sőt Poutiainen egy századdal, Maze pedig 31-gyel szorult mögé, Hölzl pedig kiesett. Így már csak Rebensburg volt az ellenfele, aki két nagyot is hibázott a pálya elején, s így végül csak a tizedik lett. Worley tehát győzött Poutiainen és Maze előtt.

A férfiak első futamában az olasz Mölgg volt a leggyorsabb 51.44-es idővel, a svájci Zurbriggen 5, az osztrák Raich 13 századdal következett mögötte, de még a hetedik német Neureuthernek is csak fél másodperces hátránya volt.

A második futamban toronymagasan a francia Missillier volt a leggyorsabb 52.02-es idejével, így a 25. helyről egészen a harmadik helyig jött fel. Megelőzte Neureuthert, és a kanadai Cousineau-t is, Janyk pedig kiesett, csak az osztrák Hirscher tudta megtartani több mint egy másodperces előnyének felét vele szemben.

De még hárman hátravoltak. Raich éppen kettejük közé, a második helyre tudott bejönni, Zurbriggen viszont csak a negyedik lett. Már csak Mölgg volt hátra, de ő nagyon gyatrán síelve visszacsúszott egészen a kilencedik helyig, így végül kettős osztrák siker született, míg a hazai szurkolók Missillier bravúros harmadik helyének örülhettek.

Mivel az amerikai Ligety 35 másodperces hátránnyal ért célba, így a továbbra is az ezúttal rajthoz sem álló norvég Axel Lund Svindal áll az összetett világkupa élén Ligety és a győzelmével a harmadik helyre feljövő Hirscher előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.