Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Május 27. 14:29, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Friss árvízi helyzet

Friss árvízi helyzet

Bár lassan, de javul az árvízi és a belvízi helyzet is a Felső-Tisza vidéken. A folyók apadnak, folytatódik az árhullám levonulása és a belvízzel elöntött területek nagysága is tovább csökken – írta csütörtökön közleményében

Megkezdődött a folyók apadása szerdán a Felső-Tisza vidéken. Bodnár Gáspár közleménye szerint az árhullám levonulása is folytatódik. A kedvező körülmények miatt csütörtök reggel Szabolcsveresmart-Nagyhalász között megszűnt az árvízvédelmi készültség, Nagyhalászt és Tokaj között pedig a II. fokú készültséget I. fokúra mérsékelték. Apad a Kraszna is, de ott még Ágerdőmajortól Vásárosnaményig fenntartják az I. fokú készültséget. A Lónyay-főcsatornán is javulás tapasztalható ezért csütörtökön reggel a vízfolyás alsó torkolati szakaszán I. fokúra mérsékelték a készültséget.


Csökkent a Felső-Tisza vidéken a belvízzel elöntött területek nagysága is. Csütörtökön reggel 16 ezer hektárt borított víz, melynek 32 százaléka szántó és vetés.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről