Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Január 18. 11:26, péntek | Belföld
Forrás: MTI

FRISSÍTVE! Havazás - Négy település megközelíthetetlen Vasban

FRISSÍTVE! Havazás - Négy település megközelíthetetlen Vasban

Négy útszakasz járhatatlan Győr-Moson-Sopron megyében, és két átkelőhelyet sem használhatnak a kamionok

A havazás által okozott nehézségek dacára üzemel a Győr-Pér repülőtér, de a forgalma kisebb a szokásosnál - közölte a légikikötőt üzemeltető társaság ügyvezető igazgatója pénteken az MTI érdeklődésére.

Vadász László elmondta: "nem kis munkával" sikerül biztosítani, hogy fel- és leszállhassanak a gépek, amelyekből azonban a zord időjárási viszonyok miatt a megszokottnál kevesebb érkezik. Ennek oka, hogy a Németországból rendszeresen érkező üzleti járatok közül több már el sem tudott indulni Pérre.

Korábban írtuk:

Négy útszakasz járhatatlan Győr-Moson-Sopron megyében, és két átkelőhelyet sem használhatnak a kamionok - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese péntek délelőtt az MTI-vel.

Kálmán Gabriella elmondta: a Páli és Edve, az Újkér és Egyházasfalu, a Bezenye és Hegyeshalom közötti, valamint a Mosonszolnokot az 1-es úttal összekötő szakaszt zárták le a rendkívüli időjárás miatt a forgalom elől. Több térségben kötelező a hólánc használata.
A hét és fél tonnánál nehezebb teherjárművek ismét csak azzal a korlátozással léphetnek be Kópházánál és Sopronnál az országba, hogy nem használhatják a 85-ös és a 86-os utat.

A megyében a 84-es út Újkérnél egy sávon járható, a 86-oson Répcelak és Beled között pedig hóban elakadt járművek akadályozzák a forgalmat.

Vép, Acsád, Meszlen és Salköveskút megközelíthetetlen Vas megyében, több településre pedig nagyon nehezen lehet eljutni - tájékoztatta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délelőtt az MTI-t.

Leibinger Eszter közölte: a 86-os út Szombathely és Hegyfalu között, a 84-es út pedig Hegyfalutól Sopron irányába jégbordás, hóátfúvásos. A rendőrök a kamionokat Szombathelyen, valamint Hegyfalu és Répcelak térségében félreállítják.
Nemesbődnél egy szülő nőt szállító mentőautó csak nagyon nehezen tudott előrejutni, előtte hómaróval vágtak utat a közutasok - tájékoztatott a mentőszolgálat vasi diszpécser.
Horvát László a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy megfeszített erővel dolgoznak a gépekkel, a viharos szél azonban folyamatosan visszafújja az útra a már eltakarított havat. A helyzet percről percre változik. Több gépet kaptak kölcsön más megyék igazgatóságaitól, ezek is megállás nélkül dolgoznak. Minden erővel próbálják fenntartani a közutak járhatóságát, de azt tanácsolják, hogy csak az induljon útnak, akinek feltétlenül fontos - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.