Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. Június 24. 16:27, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Füge Chris - Pannónia-ringi beszámoló

Füge Chris - Pannónia-ringi beszámoló

Beszélgetés Füge Krisztián gyorsasági autóversenyzővel, a Pannónia-ringi verseny után.

Túl vagy egy felejthetős Pannónia-ringi verseny után.
Szombaton még teljes erővel küzdöttél a többiekkel a ringen, vasárnap sajna már nem állt melletted a technika, mert előbújt a kisördög a Suzukidból. De gondolom, annyira nem csüggedsz, és készülsz a következő futamra.
Mesélnél mi is történt a 3 nap alatt? Illetve legközelebb hol láthatunk téged versenyezni?

- A verseny hétvégét szombaton egy Super Pole rendszerű időmérő futammal kezdtük. Igyekeztünk spórolni a gumival mivel elég gyorsan kopik és egyre rosszabb állapotú lesz. A qualifikációt az ötödik helyen zártam.

A másik verseny vasárnap volt, egy dél előtt egy pedig délután. Az első verseny mondhatni jól sikerült, a 4. Helyen végeztem. Nagyon izgalmas és csatákban dús verseny volt. A rajtot sikerült elkapnom és felzárkóztam az élmezőnyre. Viszont kialakult az élmezőnytől kicsit hátrébb egy hármas raj, amiben én is benne voltam. Innentől kezdve az előttem lévő két kocsival nagy csatákat vívtunk, de a gumi már túl meleg volt, és amikor lemaradtam egy kicsit tőlük megpróbáltam valamennyire vissza hűteni a gumit, hogy újult erővel támadhassak. Az utolsó körre újra rájuk érkeztem már majdnem, hogy a célegyenesbe megelőztem őket, anikor a motor elgyengült és nem tudtam megelőzni őket, pedig ideális lett volna mivel az utolsó kanyarban még csatáztak ezért én gyorsabban tudtam ráfordulni a célegyenesre. Sajnos felforrt a motor megint. A versenyen a levezető kört már nem tudtam teljesíteni.

A második versenyen pedig már a felvezető körön túlmelegedett. A második versenyen nem tudtam indulni ki kellet jönnöm a boxba. Valószínűleg még a Salzburgan történt kalamajkánál megsérült a motor és eddig bírta. A következő verseny a Redbull Ringen lesz, a kamion eb betétfutamaként.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.