Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Június 12. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: HírTV

Furcsa futamot rendeztek a hét végén

Furcsa futamot rendeztek a hét végén

A hét végén rendezték Somogybabodon a nemzetközi terepjáró fesztivált. A furcsa futamokra nyolc országból csaknem 1500 jármű érkezett, és a szervezők a három nap alatt több mint 50 000 látogatóra számítanak.

Somogybabodon már 25. alkalommal találkoznak Európa terepjáró szerelmesei. Az autók között sok különleges van, az egyik 11 személyes dzsippet például az ausztrál hadsereg számára gyártották, Magyarországon mindössze kettő található belőle. „Hét éve járunk ide barátokkal - pihenés, lazítás - a gyerek miatt. Az élvezet a sár, a terepjárózás, maga ez a szabadságérzés” – fogalmazott Kertész Péter.

A terepjárósoknak és a quadosoknak triál futamokat és úgynevezett katlan kupát rendeznek, de lesz dagonya átkelés, siratófal mászás, kamionhúzás és sárgyorsulás is vár a résztvevőkre. Idén négy új pályarésszel bővült a kínálat. Évek óta az egyik legnépszerűbb helyszín egy patakmeder, amelyen csak az igazán bátrak mernek átkelni, több kevesebb sikerrel. „Nagyon sokan vagyunk. Sokkal többen, mint az elmúlt három évben bármikor is. Azt hiszem, hogy itt van egyszerre a legtöbb terepjáró, most már vagy 1000-1200 és még vagy 200-300 érkezik. Aki igazán szereti ezt a feelinget, kis dagonyát, a sarat, a nagy autókat, annak itt a helye” – mondta Klausmann Viktor.

A fesztivál nemcsak a szórakozásról szól, egyben komoly verseny is. A 100 hektáros területen hét számban mérik össze tudásukat az indulók. „A nagy lehetőség a magyar versenyzőknek az, hogy itt a nemzetközi élmezőnnyel találkozhatnak. Nagyon sokan eljönnek Németországból, Hollandiából, Ausztriából a legeslegjobbak. Nagyon komoly presztízs meccsek vannak itt a különböző versenyszámokban az első helyekért” – közölte Papp László főszervező.

A szervezők a három nap alatt összesen 50 ezer látogatóra számítanak. Ennyi ember kell is ahhoz, hogy ne legyen ráfizetés, hiszen a fesztivál csak a belépőkből és a nevezési díjakból tartja el magát. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.