Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Október 11. 16:58, szombat | Helyi sport
Forrás: Kovács Attila

FUTBALLHÁBORÚ: IV. rész Interjú Vincze Ottóval

FUTBALLHÁBORÚ: IV. rész Interjú Vincze Ottóval

"Ha egy futballista nem azért játszik, hogy ilyen közegben, ilyen elvárások mellett léphessen pályára, akkor nincs értelme, hogy futballozzon!" ­-Vincze Ottó

Ha futballról van szó, Vincze Ottónak nehéz lenne újat mutatni. Bajnokok Ligáj szereplés a Bernabeuban, az Old Traffordon, légióskodás Barcelonában, a román magyar mérkőzésről mégis őszinte izgatottsággal, már­már buzgó tettvággyal beszélt.

Játékosként pályára léptél a Real Madrid otthonában, valamint Amszterdamban, Európa akkorilegerősebb csapata, az Ajax ellen. Milyen érzés ennyi ember előtt szerepelni? Ráadásul idegenben,esetleg ilyen ellenséges hangulatban, mint ami a románok ellen várható?

- Azt kell, hogy mondjam, csodálatos. Egy futballista, ha nem azért futballozik, hogy ilyenkörülmények között, ilyen közegben, ilyen elvárások mellett játszhasson, akkor azt hiszem nincsértelme futballoznia, akkor nincs benne az a belső motiváció, becsvágy, hogy a legmagasabbszintekre eljusson.

Mi a célravezetőbb ilyenkor, próbálni hideg fejjel, koncentráltnak maradni, vagy belegondolni,hogy itt egy lehetőség, ahol ötvenezer ember előtt játszhatok a hazámért?

- Ebben az esetben, nem gondolom, hogy az ideológiai kérdéssel kellene foglalkozni. Van egymérkőzés, ahol olyan körülmények között futballozhatok, ahol megmutathatom magamnak, hogymennyit is érek valójában és hogy a hazámat képviselhetem. Szükség van a hideg fejjel valógondolkodásra is, hiszen nem lehet, hogy a 10. percben kiállítanak egy játékost, mert túlpörgött,vagy két eladott labda után világvége hangulatba kerül és nem képes javítani, mert akkoraelvárásokkal ment ki a mérkőzésre.

Történt egy váltás a kapitányi poszton, a sajtó és a közvélekedés úgy szól, hogy ha valaki, akkorDárdai fel tudja készíteni mentálisan a csapatot.Te személyesen ismered, mi az, amit ő hozhat aválogatott számára?

- Palinak nagyon erős a hite. Egészen fiatal kora óta egy nagyon profi közegben szocializálódott.Figyelnie kell arra is, hogy a játékosokat nem szabad emocionálisan túlfűteni, hiszen veszítenivalónk nincsen, mert senki nem tart minket esélyesnek. Azt is meg kell jegyezni, hogy ő ebbe mostbelecsöppent, becsülni kell, hogy elvállalta, de tudja, ennek a döntésnek mik a következményei,így ezeknek a megoldására is bizonyosan megvannak a tervei. Persze lehet azt mondani, hogyszakmai oldalon nincs tapasztalata, de van egy karaktere, van egy személyisége és van egyelképzelése a futballról. Ha ennek a mentális oldalát át tudja adni, akkor azok a futballisták, akikmegfelelő önbecsüléssel rendelkeznek, pályára tudnak lépni úgy, hogy egymásért futballozzanak.Ez lehet az egyetlen dolog amiben most hatékonyan tud tevékenykedni. Másra nincs már idő.

Kettétörheti­e karrierjét egy esetleges vereség?

- Ha van hite, akkor nem. Nem gondolnám, hogy rosszul fog ebből a dologból kijönni, azt mindenkitudja, hogy szakmailag ő még nincs olyan szinten, hogy nagyon komoly elvárásaink legyenek veleszemben. Most elsősorban motivátorként kell, hogy megállja a helyét. Ha meg tudja teremteni acsapaton belül a kohéziót és mentálisan felkészíti a csapatot, de kikap, ugyanúgy lesz egy magyarválogatott, ha pedig nyer, akkor mindenki elismeri, hogy egy jó döntés volt az ő személyébenbízni.

Mik a várakozásaid, reményeid a mérkőzéssel kapcsolatban?

- Kell egy biztos védekezés, hiszen nagy valószínűség szerint nem mi fogunkkezdeményezni egy hazai pályán játszó román válogatott ellen. Minél kevesebb hibávalkell játszanunk a saját játékunkat, mindenkinek a képességéhez mérten kell ellátnia a sajátfeladatát, maximálisan betartani amit kér a kapitány, és csapatszinten együtt kell lenni!Csak így lehet elkerülni, hogy leblokkoljanak, mert nem fordulhat elő, hogy szétesik acsapat!

Lejegyezte: Kovács Attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.