Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Július 19. 06:30, csütörtök | Külföld

Futómű hiányában szállt le egy magánrepülő

Futómű hiányában szállt le egy magánrepülő

Szerda délelőtt a cseh kisrepülőgép pilótája landolás előtt a pozsonyi reptéren elfelejtette kiengedni a futóművet, de így is "szerencsésen földet ért" -Erről a Markíza szlovák kereskedelmi televízió adott hírt.

A beszámoló szerint a cseh magángép délelőtt 10 órakor kért és kapott leszállási engedélyt a pozsonyi repülőtér légiirányítóitól, akik azonnal riasztották a helyi katasztrófavédelmiseket, miután látták, hogy a kisrepülő a futómű kiengedése nélkül készül landolni.

"Rochwell 112-Commander 115TC típusú kisrepülő pilótája, leszállás előtt elfelejtette kiengedni a futóművet, tehát nem műszaki hiba történt. Egyébként a pilóta, aki mellesleg a Cseh Köztársaság egyik tisztje, a balesetben nem sérült meg, és a futópályában sem keletkezett komolyabb kár." - nyilatkozta a Markízának Veronika Sevcíková, a pozsonyi reptér szóvivője, aki hozzátette: az incidens nem okozott fennakadást a szlovák reptér forgalmában sem.

Forrás: origo.hu

Kép: Polícia SR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).