Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2012. Április 04. 07:17, szerda | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Futottak, ahogy csak bírtak

Futottak, ahogy csak bírtak

Több mint 13 ezer 200 résztvevője volt a 27. Telekom Vivicittá városvédő futásnak a Margitszigeten.

A viadal történetének második legnépesebb mezőnye szeles, hűvös időjárásban vágott neki a távoknak, soraiban a Felix Promotion menedzseriroda három sportolójával.

Horváth Zsanett és Körmendi Petra a Midicittán, vagyis a 6,2 kilométeres távon mérette meg magát (ugyanazon, amelyen többek között a világ legjobb játékvezetőjének választott Kassai Viktor is), s a két hölgynek egész más volt a motivációja. Zsanett végül a hatodik legjobb hölgy volt a mezőnyben, Petra pedig a középmezőnyben ért célba, de tegyük hozzá, míg előbbi versenyző esetében a futás „munkaköri kötelesség”, addig a wakeboardos Körmendi „csak” azért fut, hogy legyen kondija.

Horváth Zsanett: „Szombaton úgy is sikerült kvalifikálnom magam az Európa-bajnokságra, hogy a bringám hátsó kereke kiesett, emiatt időt veszítettem, úgyhogy vasárnap azzal a tervvel mentem a Margitszigetre, hogy fussak egy jót. Levezetésnek szántam. Végül azonban nem is volt olyan rossz, egyenletes iramban mentem, négyperces ezrekkel, s közben be is melegedtem, mert a bemelegítésnél eléggé fáztam. Jól éreztem magam, jó volt a hangulat, remek, hogy ilyen sokan eljöttek...”

Körmendi Petra: „Kissé izgultam, mert nekem nem a specialitásom a futás, csak arra használom, hogy jó legyen a kondim, nem pedig versenyzésre. A rajt utáni percek izgalmasan alakultak, mert nagyon sűrűn voltunk, néha nekem voltak útban más emberek, néha pedig én voltam útban másoknak. Öt kilométerig egész jól ment minden, de az utolsó néhány száz méteren már csak az tartotta bennem a lelket, hogy láttam a célt. De jó élmény volt, biztosan nem az utolsó ilyen futásom volt a mostani.”

Az ökölvívó Kelemen Balázs a Vivicittán, vagyis a 11,9 kilométeres távon állt rajthoz, csakúgy, mint például a Kossuth-díjas operaénekesnő Miklósa Erika, vagy éppen a korábbi profi világbajnok ökölvívó Kovács István, aki családjával rajtolt.

Kelemen Balázs jól bírta a tempót, s végül száztizenegyedikként teljesítette a távot, a Felix Promotion ökölvívója is nyilvánvalóvá tette, megjött a kedve az efféle tömegsport-rendezvényekhez, úgyhogy biztos nem ez volt az utolsó ilyen futása. „Nagyon jól éreztem magam. Meglepődtem az eredményen, hiszen saját tempómban futottam, ahogyan a reggeli edzéseimen szoktam, nem erőltettem meg magam, mégis mondhatom, hogy az élmezőnyben végeztem. Ezek után biztos, hogy jövőre is ott leszek a Vivicittán.”

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 14:31, szerda | Sport

Örültünk a murvának, egy darabig

Az utolsó pillanatban minden összeállt, így ott lehetett a hétvégi Mikulás Rally mezőnyében Csomós Miklós és Nagy Attila is.

2021. November 30. 14:59, kedd | Sport

Kecskemét, gokart, múlt és jövő

2021. november 13-án találkoztak a gokartsport hívei a kecskeméti gokartpályán a Bakos László Memorial emlékversenyen.

2021. November 24. 15:08, szerda | Sport

EVO-val a Mikulás Ralin!

Két ismerős gyors vár Csabira és Zolira a murva ralin, amin ötször mehetnek rajta végig.

2021. November 23. 15:10, kedd | Sport

A FIFA közölte az Év játékosa-díj szűkített listáját

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn nyilvánosságra hozta annak a 11 férfi labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül majd a 2021-es győztes.