Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 23. 15:20, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Futsal: Fehéroroszország várhatóan búcsúzik

Futsal: Fehéroroszország várhatóan búcsúzik

A mezőny utolsó tagjaként Portugália is bemutatkozott az Európa-bajnokságon, s rendívül élvezetes, izgalmas meccsen 5-5-ös döntetlent játszott Fehéroroszországgal a debreceni Főnix Csarnokban. A D-csoport rangadójára, a spanyol-portugál

Fehéroroszország - Portugália 5-5 (1-2)
Debrecen, Főnix Csarnok
Vezette: Jacek Ligienza (lengyel), Ivan Shabanov (orosz)
Gólszerző: Csernik a 17., Popov a 26., Popov a 30., Gajduk a 31., Popov (büntetőből) a 40. illetve Cardinal a 7., Joel Queirós a 15., Joel Queirós (büntetőből) a 32., Cardinal a 37., Arnaldo a 39. percben

Fehéroroszország: Artur Navojcsik - Alekszander Csernik, Alekszander Szavincev, Vladimir Levus, Alekszej Popov. Kispad: Andrej Golovnyov, Alekszander Gajduk, Alekszej Juraga, Dimitríj Jeliszejev, Alekszander Komarov, Szergej Kuznyecov, Oleg Gorbenko. Szövetségi edző: Valeri Dosko.

Portugália: Joao Benedito - Leitao, Pedro Costa, Arnaldo, Gonçalo Alves. Kispad: Bébé, Evandro, Joel Queirós, Cardinal, Israel, Paulinho, Pedro Cary. Szövetségi edző: Orlando Francisco Alves Duarte.

Az előzetes várakozásnak megfelelően a portugálok kezdtek aktívabban, s a 7. percben Cardinal talált a hálóba (0-1). A 15. percben Joel Queirós megduplázta válogatottja előnyét (0-2), a fehéroroszok azonban távolról sem adták fel a meccset, és a 17. percben Cserniknek sikerült szépíteni is (1-2).

A szünet után a hátrányban lévő csapat játszott veszélyesebben, és a 26. percben Popov egyenlített (2-2). A fehéroroszok érezhetően egy lapra tettek fel mindent, bátran rohamoztak, s a 30. percben Popov már előnyhöz is juttatta együttesét (3-2). Egy perccel ezután már két góllal vezetett Valeri Dosko gárdája, ekkor Gajduk talált a kapuba (4-2). A 32. percben büntetőhöz jutottak a portugálok, s Joel Queirós nem is hibázott (4-3), majd a luzitánok a 37. percben Cardinal góljával egyenlítettek is (4-4). Az izgalmaknak ezzel még nem volt vége, a 39. percben Arnaldo vezetést szerzett Portugáliának (4-5), ám néhány másodperccel a lefújás előtt Popov büntetőből ismét egyenlített (5-5).

A fehéroroszok egy pontot szereztek a csoportban, tehát matematikailag még van esélyük a második hely megszerzésére, ám ahhoz, hogy továbbjussanak, vasárnap Spanyolországnak kilenc góllal (vagy 8-0-ra) kellene legyőznie Portugáliát...

(mlsz.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.