Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. Március 19. 14:49, szombat | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Gaga pécsi kesztyűbe húzta törékeny kezeit

Gaga pécsi kesztyűbe húzta törékeny kezeit

Napjaink egyik legismertebb popdívája, Lady Gaga pécsi kesztyűt visel, de a baranyai megyeszékhelyen készült Christina Auguilera és a Klicsko-fivérek kollekciójának több darabja is.

Lady Gaga amerikai énekesnő felfedezte a pécsi kesztyűt. A Szom-Hor Kft. kaliforniai partnere, a Gaspar Gloves révén több amerikai hírességhez is eljutottak a cég termékei, így az extravagáns előadóművészhez is. Az amerikai kereskedő kosztümökhöz, fellépő- és gálaruhákhoz rendel Pécsről alkalmi kesztyűket, amelyek nem ritkán közvetlen megrendeléseket eredményeznek a tengerentúli sztároktól. Pécsett készült például Christina Aguilera kollekciójának több darabja, az Olsen-ikrek saját divatmárkájának limitált szériája, a bokszoló Klicsko-fivérek bőrkesztyűi, valamint a Macskanő című hollywoodi film kesztyűi is.

A kesztyűs ágazat mellett a bőrruházati iparág is öregbíti Pécs nemzetközi hírnevét. Bár a ruhadarabok viselői feltehetően nem ismerik a baranyai megyeszékhelyet, a város lakóit büszkeséggel töltheti el, hogy Madonna extravagáns bőrszerkója vagy tánckarának fellépőruhája korábban Pécsen készült, az egykori Sirocco Kft. műhelyében. De Pécsett varrt bőrkabátot is visel George Clooney vagy a jelenleg Magyarországon forgató Keanu Reeves.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.