Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Október 29. 15:52, hétfő | Bulvár

Galambos Erzsit hintóval vitték színházba

Galambos Erzsit hintóval vitték színházba

Pénteken Galambos Erzsit ünnepelte a József Attila Színház társulata, a színésznő karrierje éppen 70 éve indult. Az évforduló alkalmából lovas hintóval vitték a színházba, ahol a közönség, és pályatársai is köszöntötték.

Galambos Erzsit ünnepelte az egész József Attila Színház, ugyanis pénteken volt 70 éve, hogy elindult a színésznő karrierje.

Nemcsák Károly igazgató és Zöld Csaba színész hintón vitték a művésznőt az ünnepi előadásra. Galambos Erzsi a fogatról leszállva, csak annyit mondott, hogy még sosem utazott konflison a pesti éjszakában, és szívesen indul minden este hamarabb, ha lófogaton érkezhet.

A színház művészei szerenáddal várták az ünnepeltet. Felcsendültek kedvenc dallamai, majd a nézők vastapsa közepette indult el a kulisszák mögé. A Veszek egy éjszakát című előadás végén Hegedűs D. Géza, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese köszöntötte és méltatta. Rónai Pál, az Operett Színház karnagya, mint pályatárs és, mint a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnökségi tagja köszöntette. Fila Balázs és Ömböli Pál a Boldogság duettel lepték meg, a József Attila Színház társulata pedig egy végeláthatatlan számsorral azonosított csillagot regisztrált, így Galambos Erzsi egy igazi csillagot is kapott az évforduló alkalmából.

„Csak annyit tudtam, hogy negyed hatkor a ház előtt kell lennem. Ott várt rám az igazgatóm, Nemcsák Károly és egyik legkedvesebb partnerem, Zöld Csaba, akik frakkban vittek el a Margitszigetre, majd hintóval vittek be a József Attila Színházba, ahol aznap este a Veszek egy éjszakát című darabot játszottam.
Ahogy beléptem, az egész színház engem várt, és énekeltek a tiszteletemre,
sőt egy igazi csillagot is kaptam tőlük az égen”
– mondta Galambos Erzsi a Borsnak. A színésznő azt is hozzátette, hogy vannak még tervei, amiket meg szeretne valósítani a színpadon. „Több darabban játszom még mindig, hamarosan lesz olyan nap, amikor egymás után két Mici néni két életé-t is játszunk. Jövőre már a 88. életévemben leszek, a családom és a közönség szeretetének köszönhetően élek
és csinálom tovább a dolgom. Vannak még terveim, amiket szeretnék a színpadon megvalósítani. Közben igyekszem sok időt tölteni a gyerekemmel és az unokámmal”
– mondta.

Forrás: origo.hu

Kép: József Attila Színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.