Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. December 08. 07:49, szerda | Bulvár
Forrás: Havassy Press

Ganter Advent: a különleges karácsonyi hangulathoz

Ganter Advent: a különleges karácsonyi hangulathoz

Elkészült Rádl Péter és Muck Ferenc két kiváló szaxofonosunk közös lemeze, amely olyan gyönyörű karácsonyi dalokat tartalmaz, amelyek mindenkinek szebbé és különlegesebbé varázsolhatják az advent várakozással teli idejét.

A két muzsikus barátsága régre nyúlik vissza, így az együttzenélés magától értetődő volt akkor, amikor Rádl Péterben megfogalmazódott: karácsonyi albumot szeretne átnyújtani mindazoknak, akik fogékonyak a szaxofon muzsikára és az adventi, karácsonyi melódiákra.

A lemez központi gondolata az ünnep mellett Gánt település, amely Péter szülőfaluja, s ahol a hagyományok élénken élnek az emberek mindennapjaiban, legyen szó zenéről, vagy éppen képzőművészetről. Ennek egyik példája, hogy a borító belsejében egy helybéli képzőművész, Pilingerné Ibolya keze nyomát dicsérő csuhébábú látható – mi mással, mint szaxofonnal – a kezében. Az album egyébként még egy művész alkotásával büszkélkedhet, hiszen a mézeskalács szaxofont egy Budapesten élő keramikus művész, Balogh Ramóna készítette el.

Népszerű karácsonyi dalok, sváb hangulatban

A lemezen olyan népszerű dalok kaptak helyet, mint a Stille Nacht, az O Tennanbaum, a Wiegenlied vagy éppen az Il Silenzio. Persze más egyéb, az advent és a karácsony hangulatához mindenképp passzoló melódiákkal kiegészítve. Így áll össze a teljes repertoár, amely 11 gyönyörű dalt tartalmaz, Rádl Péter és Muck Ferenc csodás szaxofonjátékával bemutatva.

Az előadóművészek emberségét mutatja az a tény is, hogy a 2500 forintos vételárból 500 forintot a gánti Szép Jelen Alapítvány kap, amely a sérültséggel elő gyermekek és fiatalok táboroztatására esküdött fel. Illetve Rádl Pétertől megtudtuk: az összbevételből szülőfaluja óvodáját is támogatni kívánja.

Így aki megszavazza a bizalmat a két zenésznek, nem csak egy csodálatos karácsonyi lemezhez juthat hozzá – amely ideális ajándéknak is – hanem emberségből is jelesre vizsgázik, hiszen adni mindig jobb, mint kapni. A Gánton táborozó gyerekek boldog mosolyai minden pénzt megérnek…

A lemez megrendelhető a ganteradvent@gmail.com címen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.