Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Július 22. 11:14, kedd | Külföld
Forrás: MTI/ Fotó: bbc.co.uk

Gázai konfliktus: mecseteket és stadiont lőtt az izraeli légerő

Gázai konfliktus: mecseteket és stadiont lőtt az izraeli légerő

Az izraeli hadsereg száz célpontot lőtt kedd hajnalban Gáza város izraeli határhoz közeli, keleti es-Sedzsáíja negyedében - közölte a Ynet, a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja.

A légierő többek közt öt mecsetet, egy sportstadiont és a Hamász katonai vezetőjének lakását lőtte kedd hajnalban. A bombázásban palesztin források szerint heten vesztették életüket, és ezzel a palesztin halottak száma július 8-a, az Erős Szikla hadművelet kezdete óta ötszáznyolcvanháromra nőtt.

Az izraeli katonákat meglepte a hamászosok erőteljes gerillaharcmodora Sedzsáíjában - írta a Ynet. A 2009-es Öntött Ólom hadművelet idején az iszlamista fegyveresek eltűntek az izraeli hadsereg környékéről, de a mostani hadjáratban rendre felbukkannak az alagútrendszer titkos járataiból, rajtaütnek az izraeli katonákon, majd ismét eltűnnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.