Városlista
2023. május 30, kedd - Zsanett, Janka

Hírek

2013. Május 09. 08:37, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Gázszállító szerelvény siklott ki Oroszországban

Gázszállító szerelvény siklott ki Oroszországban

Olajszármazékokat és propángázt szállító szerelvény 51 vagonja siklott ki csütörtökre virradóra az oroszországi Rosztovi területen, a baleset helyszínén hatalmas tűz keletkezett, 27-en megsérültek.

Az időközben pontosított adatok szerint a sérültek közül 11 embert kórházba szállítottak, egyikük állapota súlyos. Testfelületének 20 százaléka megégett - értesült a lenta.ru orosz hírportál.

Az egyik, propángázt szállító vagon berobbant, tűz ütött ki, amely átterjedt más tartálykocsikra. A hét égő vagon közül öt olajjal volt feltöltve, kettőben pedig propángáz volt. Mintegy másfélezer négyzetméteres területen égtek a lángok, és néhány órába telt, míg eloltották a tüzet.

A baleset miatt, amely a Belaja Kalitva nevű állomásnál történt, 2700 embert telepítettek ki a környékről, ugyanis az egyik tartályban lévő vegyi anyagból mérgező gázok szabadultak ki. A Ria Novosztyi orosz hírügynökség a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékesétől úgy értesült, hogy metilén-kloridról van szó.

A hatalmas tűz miatt a közelben lévő három lakóház ablakai kitörtek. A Rosztovi régió kormányzója vezetésével műveleti csoport dolgozik a területen.Oroszországban gyakoriak a tehervonat-balesetek, amelyek többsége a vagonok túlterheltsége és rossz állapota miatt történik.

http://lenta.ru/news/2013/05/09/derail/
http://ria.ru/incidents/20130509/936591529.html

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 06:00, kedd | Külföld

Cseh vezérkari főnök: lehetséges az Oroszország és a NATO közti háború

Nem lehet kizárni egy Oroszország és a NATO közti háborút. Amennyiben kitörne, Csehország az első pillanattól kezdve részese lenne - jelentette ki Karel Rehka, a cseh hadsereg vezérkari főnöke.

2023. Május 29. 12:54, hétfő | Külföld

Török választások - Manfred Weber: véget kell vetni a török EU-csatlakozási folyamatnak

Végleg le kell zárni Törökország EU-csatlakozási folyamatát az Európai Néppárt (EPP) elnöke, Manfred Weber szerint.

2023. Május 29. 08:50, hétfő | Külföld

Sikerült elkerülni a lehető legrosszabbat, az Egyesült Államok fizetésképtelenségét

Elkerülhető az Egyesült Államok számára katasztrofális fizetésképtelenség a költségvetésről szóló megállapodással - jelentette ki Joe Biden elnök Washingtonban vasárnap este.