Városlista
2020. október 29, csütörtök - Nárcisz

Hírek

2010. Január 08. 13:38, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Gfk-Corvinus: az emberek kétharmada rosszabbul él, mint egy éve

Gfk-Corvinus: az emberek kétharmada rosszabbul él, mint egy éve

Stabilizálódott itthon a fogyasztói bizalom, október óta nem változott az értéke – derül ki a Gfk Hungária és a Corvinus Egyetem közös felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön közölték. Szintén nem változtak a fogyasztó

Az előző időszakhoz képest decemberben sem változott a Fogyasztói Bizalom Index és a Fogyasztói Várakozások Indexe - tájékoztatott legfrissebb kutatásáról a Gfk Hungária és a Corvinus Egyetem. A vásárlási kedv a karácsony ellenére sem lett nagyobb: az ünnepek előtti időszakban az emberek továbbra is óvatosan költöttek és visszafogták a kiadásaikat.

Ami a munkanélküliséggel kapcsolatos várakozásokat illeti, megosztott a lakosság. Többségük továbbra is pesszimista: a megkérdezettek 59 százaléka számít arra, hogy tovább nő a munkanélküliség. A lakosság egynegyede gondolja úgy, hogy megáll ez a folyamat, 10 százalékuk pedig a munkanélküliség csökkenését várja.

Az inflációval kapcsolatos várakozások tekintetében a többség változatlanul borúlátó: az emberek háromnegyede áremelkedéssel számol a következő időszakban. Az előttünk álló évben átlagosan 7,9 százalék körülire teszik az infláció mértékét. A megkérdezettek többsége, 55 százaléka gondolja úgy, hogy az inflációnál kisebb mértékben növekedik a bérük, vagyis ők reálbércsökkenéssel számolnak. Minden negyedik ember számít arra, hogy fizetése az inflációnak megfelelő mértékben nő majd a következő 1-2 évben.

A többség borúlátó saját anyagi helyzetével kapcsolatban: 63 százalékuk mondta azt, hogy rosszabbul él, mint egy évvel ezelőtt, sőt, anyagi helyzete várhatóan tovább romlik a közeljövőben. Vagyis nem bíznak abban, hogy mostanában javulnának az anyagi körülményeik. Akinek van is megtakarítása, most nem nyúlna hozzá. Bár sokan gondolják úgy, hogy érdemes lenne lakásba fektetni, a megkérdezettek egyharmada mégsem venne fel ehhez hitelt.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 28. 18:06, szerda | Belföld

Egyre több magyar vásárol külföldi webáruházból

Évről évre nő az online vásárlások és a vásárlók száma is Magyarországon, a felnőtt lakosságból 3,3 millióan vásárolnak online és közülük több mint 2 millióan külföldről is, főleg Kínából rendeltek már terméket

2020. Október 28. 17:08, szerda | Belföld

Elítéltek egy halálos balesetet okozó nőt

Két év felfüggesztett fogházra ítélt a Kecskeméti Járásbíróság előkészítő ülésen egy orgoványi nőt, aki két évvel ezelőtt elütött két, járdán sétáló férfit, akik közül az egyik belehalt sérüléseibe

2020. Október 28. 14:05, szerda | Belföld

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség

2020. Október 28. 12:07, szerda | Belföld

Csütörtöktől tovább lesznek nyitva a temetők, elmaradnak a közös megemlékezések

Csütörtöktől meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, az idén mindenszentek és halottak napján a koronavírus-járvány miatt elmaradnak a Budapesti Temetkezési Intézet megemlékezései.