Városlista
2019. november 14, csütörtök - Aliz

Hírek

2010. Január 08. 13:38, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Gfk-Corvinus: az emberek kétharmada rosszabbul él, mint egy éve

Gfk-Corvinus: az emberek kétharmada rosszabbul él, mint egy éve

Stabilizálódott itthon a fogyasztói bizalom, október óta nem változott az értéke – derül ki a Gfk Hungária és a Corvinus Egyetem közös felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön közölték. Szintén nem változtak a fogyasztó

Az előző időszakhoz képest decemberben sem változott a Fogyasztói Bizalom Index és a Fogyasztói Várakozások Indexe - tájékoztatott legfrissebb kutatásáról a Gfk Hungária és a Corvinus Egyetem. A vásárlási kedv a karácsony ellenére sem lett nagyobb: az ünnepek előtti időszakban az emberek továbbra is óvatosan költöttek és visszafogták a kiadásaikat.

Ami a munkanélküliséggel kapcsolatos várakozásokat illeti, megosztott a lakosság. Többségük továbbra is pesszimista: a megkérdezettek 59 százaléka számít arra, hogy tovább nő a munkanélküliség. A lakosság egynegyede gondolja úgy, hogy megáll ez a folyamat, 10 százalékuk pedig a munkanélküliség csökkenését várja.

Az inflációval kapcsolatos várakozások tekintetében a többség változatlanul borúlátó: az emberek háromnegyede áremelkedéssel számol a következő időszakban. Az előttünk álló évben átlagosan 7,9 százalék körülire teszik az infláció mértékét. A megkérdezettek többsége, 55 százaléka gondolja úgy, hogy az inflációnál kisebb mértékben növekedik a bérük, vagyis ők reálbércsökkenéssel számolnak. Minden negyedik ember számít arra, hogy fizetése az inflációnak megfelelő mértékben nő majd a következő 1-2 évben.

A többség borúlátó saját anyagi helyzetével kapcsolatban: 63 százalékuk mondta azt, hogy rosszabbul él, mint egy évvel ezelőtt, sőt, anyagi helyzete várhatóan tovább romlik a közeljövőben. Vagyis nem bíznak abban, hogy mostanában javulnának az anyagi körülményeik. Akinek van is megtakarítása, most nem nyúlna hozzá. Bár sokan gondolják úgy, hogy érdemes lenne lakásba fektetni, a megkérdezettek egyharmada mégsem venne fel ehhez hitelt.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. November 14. 14:37, csütörtök | Belföld

Veszélyes köszvénygyógyszert hívnak vissza Magyarországon

A 300 milligrammos Milurit tabletta egyik gyártási tételébe a csomagolás során kevesebb - 100 milligramm - hatóanyagot tartalmazó tabletta került. Most visszahívják.

2019. November 14. 13:00, csütörtök | Belföld

Hétfőn kezdődnek a középszintű szóbeli érettségik

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli érettségik, hétfőtől elkezdődnek a középszintű vizsgák országszerte - közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

2019. November 14. 11:02, csütörtök | Belföld

Egymilliárdot csalt el két gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó bűnbanda

Egy héten belül két gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó dunántúli bűnbandát leplezett le a NAV, amelyek egymástól függetlenül működtek és együttesen több mint egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

2019. November 14. 10:37, csütörtök | Belföld

Kigyulladt egy autóbusz az M5-ösön Inárcs térségében

Kigyulladt egy autóbusz az M5 autópályán Inárcsnál kora reggel, a balesetben senki nem sérült meg, de a sztrádán Budapest felé torlódásra lehetett számítani - közölte a rendőrség.