Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2010. Január 08. 13:38, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Gfk-Corvinus: az emberek kétharmada rosszabbul él, mint egy éve

Gfk-Corvinus: az emberek kétharmada rosszabbul él, mint egy éve

Stabilizálódott itthon a fogyasztói bizalom, október óta nem változott az értéke – derül ki a Gfk Hungária és a Corvinus Egyetem közös felméréséből, amelynek eredményeit csütörtökön közölték. Szintén nem változtak a fogyasztó

Az előző időszakhoz képest decemberben sem változott a Fogyasztói Bizalom Index és a Fogyasztói Várakozások Indexe - tájékoztatott legfrissebb kutatásáról a Gfk Hungária és a Corvinus Egyetem. A vásárlási kedv a karácsony ellenére sem lett nagyobb: az ünnepek előtti időszakban az emberek továbbra is óvatosan költöttek és visszafogták a kiadásaikat.

Ami a munkanélküliséggel kapcsolatos várakozásokat illeti, megosztott a lakosság. Többségük továbbra is pesszimista: a megkérdezettek 59 százaléka számít arra, hogy tovább nő a munkanélküliség. A lakosság egynegyede gondolja úgy, hogy megáll ez a folyamat, 10 százalékuk pedig a munkanélküliség csökkenését várja.

Az inflációval kapcsolatos várakozások tekintetében a többség változatlanul borúlátó: az emberek háromnegyede áremelkedéssel számol a következő időszakban. Az előttünk álló évben átlagosan 7,9 százalék körülire teszik az infláció mértékét. A megkérdezettek többsége, 55 százaléka gondolja úgy, hogy az inflációnál kisebb mértékben növekedik a bérük, vagyis ők reálbércsökkenéssel számolnak. Minden negyedik ember számít arra, hogy fizetése az inflációnak megfelelő mértékben nő majd a következő 1-2 évben.

A többség borúlátó saját anyagi helyzetével kapcsolatban: 63 százalékuk mondta azt, hogy rosszabbul él, mint egy évvel ezelőtt, sőt, anyagi helyzete várhatóan tovább romlik a közeljövőben. Vagyis nem bíznak abban, hogy mostanában javulnának az anyagi körülményeik. Akinek van is megtakarítása, most nem nyúlna hozzá. Bár sokan gondolják úgy, hogy érdemes lenne lakásba fektetni, a megkérdezettek egyharmada mégsem venne fel ehhez hitelt.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 12:06, szombat | Belföld

Külföldre és belföldre is többet utaztak a magyarok tavaly

A korábbi évekhez hasonlóan tovább nőtt a magyarok bel-, és külföldi utazásainak száma és a külföldről hazánkba irányuló forgalom is emelkedett tavaly - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Belföld

Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb,

2019. Július 19. 21:53, péntek | Belföld

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus - tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel.

2019. Július 19. 16:35, péntek | Belföld

Több utcában is változik az elsőbbségadás szabálya Budapesten

Jövő hétfőn megváltozik a főváros XIII. kerületében több utcában is az elsőbbségadás rendje.