Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Szeptember 23. 16:14, hétfő | Belföld

Gigaberuházást jelentett be az ALDI

Gigaberuházást jelentett be az ALDI

8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít, és ehhez kapcsolódóan, 50 fővel bővíti munkavállalóinak számát az ALDI, áll a diszkontlánc Origóhoz eljuttatott közleményében.

A vállalat 2008-as magyarországi indulása óta egyetlen logisztikai központból szolgálja ki országos bolthálózatát, amely biatorbágyi központja mellett található. A 255 000 négyzetméteres telken elhelyezkedő mintegy 53 000 négyzetméteres, 550 főt foglalkoztató raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését, ide érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve innen indulnak áruval felölteni a teherautók a hálózathoz tartozó, 140 magyarországi üzletet. A vállalat a vásárlói igényeket követve az utóbbi években folyamatosan növelte hűtött, kényelmi termékeinek számát, így elengedhetetlenné vált a raktár bővítése.

A vállalat ügyvezetése Tarjáni István, Biatorbágy polgármesterével, illetve Rumi Imre városi főépítésszel közösen letették az új raktár alapkövét. Az ingatlan a meglévő hűtött raktár déli irányú bővítése lesz.

A 8800 négyzetméteren elterülő új egységben egy -23 Celsius fokos mélyhűtő és egy 0 Celsius fokos hűtőraktár mellett egy kilenc rámpával rendelkező előhűtőt is kialakítanak.

Az L-alakú új épület egyik oldala 120, másik oldala 140 méter hosszúságú, illetve 40 méter szélességű lesz, a legnagyobb magassága pedig eléri majd a 16 métert. A raktárban olyan hűtőközeget alkalmaz az áruházlánc, amely egy esetleges szivárgás esetén sem károsítja a környezetet.

A beruházás tervezett befejezési dátuma 2020 első féléve.Ezzel a lépéssel megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása.

„Új hűtőraktárunk nem csupán közel 40 százalékkal nagyobb hűtött-termék kínálatot tesz lehetővé üzleteink számára, hanem további munkahelyteremtésre is lehetőséget biztosít. Terveink szerint a jövőben újabb 50 fővel bővítjük raktári dolgozóinak létszámát, így csak a logisztika területén több mint 600 fő számára biztosítunk munkalehetőséget. A biatorbágyi önkormányzat rendkívül gördülékeny ügyintézéssel segítette az ALDI újabb, több milliárd forint értékű magyarországi beruházását" – mondta Bernhard Haider, a cég ügyvezető igazgatója az alapkőletétel alkalmából.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztáció - AFP/Daniel Leal-Olivas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.